S T E N O G R A M A

şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor

din ziua de luni, 3 aprilie 2017

 

 

Şedinţa a început la ora 14,09.

 

Lucrările au fost conduse de domnul Petru Gabriel Vlase, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

 

Au participat: doamna Carmen-Ileana Mihălcescu şi domnul Marian-Cătălin Predoiu (de la ora 14,11) – vicepreşedinţi, domnul Georgian Pop, doamna Ioana Bran, domnul Corneliu-Mugurel Cozmanciuc şi domnul Cristian Ghinea – secretari, domnul Mircea-Gheorghe Drăghici, domnul Seres Denes, domnul Andrei Dominic Gerea şi domnul Valeriu-Andrei Steriu (până la ora 14,24) – chestori, domnul Ion-Marcel Ciolacu – Grupul parlamentar al PSD, domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu (până la ora 14,24) – Grupul parlamentar al PNL, domnul Marton Arpad-Francisc – Grupul parlamentar al UDMR, domnul Eugen Tomac – Grupul parlamentar al PMP, domnul Varujan Pambuccian – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, şi doamna Silvia-Claudia Mihalcea, Secretarul general al Camerei Deputaţilor.

 

Invitaţi: doamna Ştefania Bîrlibescu – Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul, domnul Georgică Tobă – secretar general adjunct interimar, domnul Gabriel Stecoza şi domnul Ştefan Lagunovschi – Departamentul Secretariatului Tehnic, doamna Adriana Diaconescu – Direcţia pentru organizarea lucrărilor în plen, domnul Sorin Berbece – Direcţia pentru lucrările şi secretariatul comisiilor, doamna Gabriela Enea – director Direcţia comunicare şi relaţii publice, domnul Andrei Mocearov – şef departament Departamentul de studii parlamentare şi politici UE,  doamna Andreea Cleras – director general Direcţia generală afaceri externe, şi doamna Andreea Stăncescu – director general la Cabinet Secretar general.

 

*

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Bună ziua, stimaţi colegi.

Deschid şedinţa de Birou permanent.

Dacă la ordinea de zi a şedinţei de Birou permanent sunt observaţii.

Vă rog.

Este în regulă, da? Bine.

 

PUNCTUL 1

Ordinea de zi pentru şedinţa Camerei Deputaţilor

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Avem punctul 1 - şedinţa Camerei Deputaţilor.

Vă rog.

 

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Propunem introducerea pe ordinea de zi a PLX-ului nr.146/2017 privitor la Ordonanţa nr.100, sub rezerva primirii raportului.

Scoaterea de pe ordinea de zi a PLX-ului nr.333/2016 – referitor la RCA, până la venirea raportului, fiindcă tot este înscris pe ordinea de zi.

Şi retrimiterea PLX-ului nr.431/2016 la comisie – este vorba de OG-ul nr.17/2016; era prins pe ordinea suplimentară a comisiei.

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Obiecţii? Nu sunt obiecţii.

Vă rog.

Domnul Marton Arpad.

 

Domnul Marton Arpad-Francisc:

Am şi eu câteva propuneri pentru ordinea de zi. Toate acestea au rapoarte depuse. Este vorba de PLX nr.230 din 2016, care se ocupă cu includerea internatelor şcolare de tip social în clasificarea serviciilor sociale. Raportul este de adoptare.

Este vorba de PLX nr.518 din 2016 – este acea problemă cu zilierii.

Şi sunt trei proiecte de lege care vizează intonarea imnului, folosirea drapelului şi a stemei. Este vorba de PLX 34, cu raport de adoptare. Alt PLX este nr.330 din 2016, cu raport de adoptare, respectiv PLX nr.34 din 2017 şi PLX nr.70 din 2017, acestea două fiind respinse în Comisia juridică de marţi, săptămâna trecută. Ca atare, cele cinci zile au trecut.

Deci, PLX nr.330, cu raport de adoptare, şi celelalte două legi cu raport de respingere să fie puse pe ordinea de zi.

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Obiecţii?

Sunt convenite, da? Este în regulă.

Domnul Tomac.

 

Domnul Eugen Tomac:

Domnule preşedinte, eu vreau să vă supun atenţiei o chestiune care mă preocupă – pe 1 aprilie, sâmbătă, s-au împlinit 76 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă. Noi avem şi o lege cu privire la comemorarea celor care au murit acolo; sunt vreo trei mii de români care au fost aruncaţi într-o groapă comună, şi aş propune ca înainte de a începe şedinţa să ţinem un moment de reculegere.

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Astăzi, la plen?

 

Domnul Eugen Tomac:

Da.

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Mulţumesc.

 

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Votaţi în Birou.

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Păi, dacă am întrebat „Obiecţii?” şi nu sunt, se consideră adoptate, domnule lider.

 

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Spuneţi aceasta ca să fie trecut în stenogramă, pentru că, altfel, nu se ştie că este adoptat.

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Păi, am spus.

Obiecţii? Nu.

Adoptat.

 

PUNCTUL 2

Notă privind iniţiativele legislative pentru care rapoartele comisiilor au fost depuse şi distribuite în zilele de marţi, 28, miercuri, 29 şi joi, 30 martie 2017 care, la propunerea motivată a Biroului permanent sau a unui lider de grup parlamentar, Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, în unanimitate, poate aproba înscrierea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor pentru a fi dezbătute în zilele de luni, 3 şi de marţi, 4 aprilie 2017

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 2 avem o notă privind iniţiativele legislative pentru care rapoartele comisiilor au fost depuse şi distribuite în zilele de marţi, 28, miercuri, 29, şi joi, 30 martie 2017, care, la propunerea motivată a Biroului permanent sau a unui lider de grup parlamentar, Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, în unanimitate, poate aproba înscrierea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor pentru a fi dezbătute în zilele de luni, 3, şi de marţi, 4 aprilie 2017.

Susţineţi, domnilor lideri?

Obiecţii?

Adoptat.

 

PUNCTUL 3

Programul de lucru al Camerei Deputaţilor

● Secretari de şedinţă

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 3 avem programul de lucru al Camerei, convenit de lideri, din câte înţeleg.

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Dacă la programul de lucru, domnule Pambuccian, aveţi obiecţii.

 

Domnul Varujan Pambuccian:

Nu.

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Mulţumesc frumos.

Adoptat.

Secretarii de şedinţă vor fi: doamna Ioana Bran şi domnul Corneliu-Mugurel Cozmanciuc.

Vicepreşedintele care va conduce şedinţa consacrată răspunsurilor şi a declaraţilor politice va fi doamna Carmen-Ileana Mihălcescu.

Adoptat.

 

PUNCTUL 4

Notă cu privire la iniţiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Punctul patru. Notă cu privire la iniţiativele legislative înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.

Aprobăm această Notă potrivit cutumei. Da?

Obiecţii? Nu sunt.

Mulţumesc.

 

PUNCTUL 5

Scrisoare din partea doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, prin care transmite punctele de vedere ale Guvernului cu privire la 63 de iniţiative legislative aflate în dezbaterea Camerei Deputaţilor

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Cinci. Scrisoare din partea doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, prin care transmite punctele de vedere ale Guvernului cu privire la 63 de iniţiative legislative aflate în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Spre comisii, dacă nu sunt obiecţii.

Mulţumesc.

 

PUNCTUL 6

Scrisoare din partea doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, prin care transmite punctele de vedere ale Guvernului referitoare la Plx 82/2017 şi Plx 20/2017

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Şase. Scrisoare din partea doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, prin care transmite punctele de vedere ale Guvernului referitoare la Plx 82/2017 şi 20/2017.

La fel, la comisii dacă nu sunteţi împotrivă.

Mulţumesc.

 

PUNCTUL 7

Propunere din partea Grupului parlamentar PSD pentru postul vacant de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Propunere din partea Grupului parlamentar PSD pentru postul vacant de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

O punem pe ordinea de zi a plenului.

Vot cu bile, mâine, după votul final.

Obiecţii? Nu sunt.

Adoptat.

 

PUNCTUL 8

Propunere din partea Grupului parlamentar PSD privind modificări în componenţa unor comisii permanente

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Propunere din partea Grupului parlamentar PSD privind modificări în componenţa unor comisii permanente.

Obiecţii? Nu sunt.

Adoptat.

 

PUNCTUL 9

Raportul şi proiectul de hotărâre privind modificarea alin.(2) al art.214 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, transmise de Comisia pentru regulament

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Raportul şi proiectul de hotărâre privind modificarea alin.(2) al art.214 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, transmise de Comisia pentru regulament.

Ce facem cu Raportul acesta?

Pe ordinea de zi la plen, da?

Este în regulă.

 

PUNCTUL 10

Raportul şi proiectul de hotărâre privind modificarea art.113 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, transmise de Comisia pentru regulament

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Raportul şi proiectul de hotărâre privind modificarea art.113 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, transmise de Comisia pentru regulament.

Aceeaşi situaţie ca mai sus. Dacă nu sunt obiecţii.

Vă rog.

 

Domnul Georgică Tobă:

Le punem ambele pe ordinea de zi la început?

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Da.                        

 

PUNCTUL 11

Lista cuprinzând proiectele de acte legislative şi proiectele de acte fără caracter legislativ primite de la Uniunea Europeană

·       Notă privind lista cuprinzând proiectele de acte legislative şi proiectele de acte fără caracter legislativ primite de la Uniunea Europeană

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Listă cuprinzând proiectele de acte legislative şi proiectele de acte fără caracter legislativ primite de la Uniunea Europeană.

Notă privind lista cuprinzând proiectele de acte legislative şi proiectele de acte fără caracter legislativ primite de la Uniunea Europeană.

Aceste proiecte legislative merg la comisii.

 

PUNCTUL 12

Notă privind documentele emise de Comisia pentru afaceri europene în urma examinării unor proiecte europene de acte legislative şi/sau fără caracter legislativ

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Notă privind documentele emise de Comisia pentru afaceri europene în urma examinării unor proiecte europene de acte legislative şi/sau fără caracter legislativ.

Este vorba despre cele două COM-uri, respectiv 27-33 şi 739/2016.

La fel, pe ordinea de zi a plenului, dacă nu aveţi nimic împotrivă.

Mulţumesc.

 

PUNCTUL 13

Solicitare din partea Comisiei pentru afaceri europene referitoare la COM(2017)2025- „Cartea Albă privind viitorul Europei – Reflecţii şi scenarii pentru UE – 27 până în 2025”

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Treisprezece. Solicitare din partea Comisiei pentru afaceri europene referitoare la COM(2017)2025- „Cartea Albă privind viitorul Europei – Reflecţii şi scenarii pentru UE – 27 până în 2025”.

Comisia ne solicită să aprobăm amânarea termenului de examinare pentru data de 15 iulie 2017.

Obiecţii? Nu sunt.

Aprobat.

 

PUNCTUL 14

Solicitare din partea Comisiei pentru afaceri europene referitoare la COM(2016) 861 – Propunere de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind piaţa internă a energiei electrice (reformare)

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Solicitare din partea Comisiei pentru afaceri europene referitoare la COM(2016) 861 – Propunere de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind piaţa internă a energiei electrice (reformare).

Aprobăm, dacă sunteţi de acord.

Mulţumesc.

 

PUNCTUL 15

Solicitare din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale referitoare la E13/2017 Comunicare comună către parlamentul European, Consiliul European şi Consiliul Migraţia pe ruta central-mediteraneană, Gestionarea fluxurilor de migraţiune, salvarea de vieţi omeneşti (JOIN (2017)4) şi E14/2017 Cartea Albă privind viitorul Europei – reflecţii şi scenarii pentru UE-27 până în 2025(COM(2017)2025)

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Cincisprezece. Solicitare din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale referitoare la E13/2017 Comunicare comună către parlamentul European, Consiliul European şi Consiliul Migraţia pe ruta central-mediteraneană, Gestionarea fluxurilor de migraţiune, salvarea de vieţi omeneşti (JOIN (2017)4) şi E14/2017 Cartea Albă privind viitorul Europei – reflecţii şi scenarii pentru UE-27 până în 2025(COM(2017)2025).

Aprobăm, dacă sunteţi de acord.

Mulţumesc frumos.

 

PUNCTUL 16

Solicitare din partea Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 16 avem o solicitare din partea Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, în vederea examinării în fond, depunerea unui raport, cu o procedură de urgenţă. Comisia vrea să lucreze astăzi începând cu ora 14,00, şi înscrierea PLX-ului nr.446 pe ordinea de zi, sub rezerva trimiterii raportului.

Vă mulţumesc.

Obiecţii? Nu sunt.

Aprobat.

 

PUNCTUL 17

Scrisoare din partea domnului Tudorel Toader, ministrul justiţiei, referitoare la pregătirea misiunii de evaluare a Comisiei Europene din cursul lunii mai 2017

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 17 avem o scrisoare din partea domnului Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, referitoare la pregătirea misiunii de evaluare a Comisiei Europene din cursul lunii mai 2017.

Vă propun să o trimitem la Comisia juridică, pentru a comunica ministrului Justiţiei informaţiile.

Domnul Predoiu.

 

Domnul Marian-Cătălin Predoiu:

Domnule vicepreşedinte, scrisoarea face referire la obiectivele MCV şi la faptul că Parlamentul are în responsabilitate una din aceste douăsprezece recomandări ale raportului de ţară.

Dacă nu mă înşeală memoria, acel punct care este în responsabilitatea Parlamentului vizează răspunsul adresat cererilor Parchetelor pentru ridicarea imunităţii în vederea efectuării urmăririi penale şi a cercetării.

Deci, punctul este foarte simplu: dacă mai sunt pe rolul Camerei astfel de cereri care nu au fost rezolvate şi, dacă da, atunci Biroul trebuie să le programeze pe ordinea de zi.

Cred că nu este nevoie de Comisia juridică, fiindcă lucrarea este mult mai simplă, şi este aici.

 

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Ce? Ne ridică MCV-ul?

 

Domnul Marian-Cătălin Predoiu:

Domnul Toader, ministrul dumneavoastră, aşa ne scrie în scrisoare.

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Domnule vicepreşedinte, eu, în afară de ce este pe ordinea de zi, nu ştiu dacă va mai fi, de aceea vreau să trimitem la Comisia juridică; dânşii ştiu exact ce au acolo.

Aceasta este propunerea.

Dacă aveţi ceva împotrivă, o supun la vot.

Atunci, vot.

Vot pentru trimiterea la Comisia juridică a scrisorii, pentru obţinerea informaţiilor solicitate.

Vot pentru? Nouă.

Împotrivă? Trei.

Adoptat.

 

PUNCTUL 18

Scrisoare din partea domnului Tudorel Toader, ministrul justiţiei, referitoare la implementarea recomandărilor GRECO formulate în Raportul de evaluare privind România din runda a patra de evaluare

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Avem o scrisoare din partea domnului Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, referitoare la implementarea recomandărilor GRECO formulate în Raportul de evaluare privind România din runda a patra de evaluare.

Conform acestui raport, România are obligaţia de a transmite GRECO până la 30 iunie un raport cu privire la măsurile luate pentru implementarea recomandărilor cuprinse în raportul de evaluare.

Domnul ministru ne informează că a trimis o scrisoare similară şi la Senat.

La fel, vă propun să trimitem această scrisoare la Comisia juridică, pentru lămuriri.

Obiecţii? Nu sunt.

Adoptat.

 

PUNCTUL 19

Solicitare din partea domnului deputat Marius Bodea privind efectuarea unui concediu cu plată

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

La punctul 19 avem o scrisoare din partea domnului deputat Marius Bodea privind efectuarea unui concediu cu plată.

Obiecţii? Nu sunt.

Aprobat.

 

PUNCTUL 20

Solicitare din partea domnului deputat Cătălin Cristache privind efectuarea unui concediu cu plată

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Avem o solicitare din partea domnului deputat Cătălin Cristache privind efectuarea unui concediu cu plată.

Obiecţii? Nu sunt.

Aprobat.

 

PUNCTUL 21

Materiale pe linia relaţiilor parlamentare externe

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Se supun aprobării Biroului permanent următoarele materiale pe linia relaţiilor parlamentare externe:

 

1. Memorandum intern privind plata contribuţiei anuale la Adunarea Parlamentară a Francofoniei pentru anul 2017

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Memorandum intern privind plata contribuţiei anuale la Adunarea Parlamentară a Francofoniei pentru anul 2017.

Trebuie să plătim şase mii de euro.

Sunteţi de acord?

Mulţumesc.

 

2. Memorandum intern privind primirea la Camera Deputaţilor a unei delegaţii a Comisiei  Europene (Bucureşti, 6 aprilie 2017)

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Memorandum intern privind primirea la Camera Deputaţilor a unei delegaţii a Comisiei  Europene.

 6 aprilie 2017, Bucureşti.

Sunteţi de acord?

Mulţumesc.

 

3. Memorandum intern privind participarea la Reuniunea preşedinţilor Comisiilor pentru afaceri economice şi mediu înconjurător (Malta, 6 – 7 aprilie 2017)

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Memorandum intern privind participarea la Reuniunea preşedinţilor Comisiilor pentru afaceri economice şi mediu înconjurător de la Malta din perioada 6 – 7 aprilie.

Domnul Borza şi doamna Pană.

Obiecţii? Nu sunt.

Adoptat.

 

4. Memorandum intern privind participarea la reuniunea anuală a Forumului OCDE LEED cu tema „Creşterea productivităţii, crearea de locuri de muncă şi incluziunea de la bază la vârf” (Praga, Cehia, 10 – 11 aprilie 2017)

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Memorandum intern privind participarea la reuniunea anuală a Forumului OCDE LEED cu tema „Creşterea productivităţii, crearea de locuri de muncă şi incluziunea de la bază la vârf” - Praga, Cehia, 10 – 11 aprilie.

Obiecţii? Nu sunt.

Aprobat.

 

5. Memorandum intern privind participarea la reuniunea Biroului Adunării Parlamentare a OSCE (Copenhaga, Danemarca, 23 – 24 aprilie 2017)

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Memorandum intern privind participarea la reuniunea Biroului Adunării Parlamentare a OSCE (Copenhaga, Danemarca, 23 – 24 aprilie.

Domnul Dobre.

Obiecţii? Nu sunt.

Aprobat.

 

6. Memorandum intern privind participarea la cea de-a 48-a reuniune a Comisiei pentru cultură, educaţie şi afaceri sociale  a  APCEMN (Baku, Azerbaidjan, 25 – 26 aprilie 2017)

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Memorandum intern privind participarea la cea de-a 48-a reuniune a Comisiei pentru cultură, educaţie şi afaceri sociale  a  APCEMN, 25 – 26 aprilie.

Domnul Antal, de la UDMR.

Obiecţii? Nu sunt.

Aprobat.

 

7. Memorandum intern privind participarea domnului deputat Nicolae-Miroslav Petreţchi la cel de-al 10-lea Forum de Securitate (Kiev, Ucraina, 6 – 7 aprilie 2017)

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Memorandum intern privind participarea domnului deputat Nicolae-Miroslav Petreţchi la cel de-al 10-lea Forum de Securitate, Kiev, Ucraina, 6 – 7 aprilie.

Obiecţii? Nu sunt.

Aprobat.

 

8. Informare privind participarea la reuniunea interparlamentară a Comisiei pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen (FEMM) (Bruxelles, 8 – 9 martie 2017)

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Informare privind participarea la reuniunea interparlamentară a Comisiei pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen, Bruxelles, 8 – 9 martie.

Am luat act.

 

9. Informare privind participarea la Conferinţa internaţională cu tema „Rolul femeilor parlamentar în consolidarea democraţiei şi a justiţiei sociale” (Islamabad, Pakistan, 13 – 15 martie 2017)

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Nouă. Informare privind participarea la Conferinţa internaţională cu tema „Rolul femeilor parlamentar în consolidarea democraţiei şi a justiţiei sociale”, Islamabad, Pakistan, 13 – 15 martie.

Am luat act.

Mulţumesc.

Alte intervenţii, dacă mai sunt.

Nota suplimentară?

Da.

 

NOTĂ SUPLIMENTARĂ

privind iniţiativa legislativă pentru care raportul comisiei a fost depus şi distribuit în ziua de luni, 3 aprilie 2017 care, la propunerea motivată a Biroului permanent sau a unui lider de grup parlamentar, Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, în unanimitate, poate aproba înscrierea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor pentru a fi dezbătut în zilele de luni, 3 şi de marţi, 4 aprilie 2017

 

1. Propunerea legislativă pentru completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 (Pl-x 20/2017) – lege organică

      Raport – Comisia pentru învăţământ (Respingere)- distribuit – 14.03.2017 şi Raport suplimentar (menţine Raportul iniţial-Respingere) – distribuit – 3.04.2017

   Prima Cameră sesizată – Data prezentării în Biroul permanent 1.02.2017; data la care se împlineşte termenul constituţional pentru dezbatere şi vot final 4.04.2017, potrivit art-75 alin.(2) din Constituţie şi art.113 din Regulamentul Camerei Deputaţilor

 

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Notă suplimentară privind iniţiativa legislativă pentru care raportul comisiei a fost depus şi distribuit în ziua de luni, 3 aprilie 2017 care, la propunerea motivată a Biroului permanent sau a unui lider de grup parlamentar, Comitetul liderilor grupurilor parlamentare, în unanimitate, poate aproba înscrierea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor pentru a fi dezbătut în zilele de luni, 3 şi de marţi, 4 aprilie 2017.

Propunerea legislativă pentru completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 (Pl-x 20/2017) – lege organică cu raport de respingere.

Obiecţii? Nu sunt.

Mulţumesc.

 

*

 

Şedinţa s-a încheiat la ora 14,26.