Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mar. 2016 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 21 martie 2016 ora 14:30

7. Plângere administrativă prealabilă a domnului Sorin Adrian Vornicu împotriva Hotărârii Birourilor permanente reunite nr. 1/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea indemnizației pentru limită de vârstă prevăzută de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, republicată
la Comisia permanentă a Camerei Deputaților și Senatului privind Statutul deputaților și al senatorilor,organizarea și funcționarea ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului consultă

Plângere administrativă prealabilă a domnului Sorin Adrian Vornicu împotriva Hotărârii Birourilor permanente reunite nr. 1/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea indemnizației pentru limită de vârstă prevăzută de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, republicată Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Punctul 7, plângerea administrativă prealabilă a domnului Sorin Adrian Vornicu împotriva aceleiași hotărâri a Birourilor permanente reunite nr. 1/2016.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Să-l rugăm pe domnul.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Trebuie să transmitem plângerea Comisiei permanente privind Statutul deputaților și senatorilor.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Exact. Termen o săptămână.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Termen o săptămână. Sunteți de acord?

Domnul Ioan Chelaru:

Da.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Aș vrea să. am o rugăminte către secretarii generali: eu aș dori ca dumneavoastră, împreună cu staff-ul tehnic, să faceți o prelucrare tuturor angajaților celor două Camere și să le explicați că, în România, nu se pot lua două indemnizații speciale și cred că intră în atribuțiunile dumneavoastră de serviciu. Dacă ați făcut un bine.

Nu putem să devenim, în acest moment. dacă nu, veniți și faceți propunerile legale astfel încât să nu ne trezim ca în această situație în care un fost deputat vrea și indemnizație de angajat al Camerei sau Senatului, dar vrea și indemnizația specială de parlamentar.

Aceste cazuri fac rău Parlamentului României și cred că este obligația, dacă-mi aduc eu aminte, în Legea 7, și a dumneavoastră, să le explicați, și a sindicatelor.

Dacă există o chestiune legală o modificăm. Parlamentul a susținut întotdeauna o indemnizație specială pentru un angajat al Camerei care muncește foarte mult, în interesul acestei instituții. Dar nu cred că este oportun să facem această chestiune.

Nu vom putea explica, din punct de vedere politic și nici ca imagine. Orice act legislativ este perfectibil.

(Discuții fără înregistrare.)

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Am înțeles.

Doamna senator Câmpeanu.

Doamna Mariana Câmpeanu:

Am înțeles că era vorba de indemnizația de senator și de indemnizația pentru pensie sau în loc de pensie.

Eu vreau să vă spun că nu știu amendamentul acesta la ce anume se referă. Pensia din sistemul public, să știți că nu poate să renunțe nimeni la ea, nici măcar pensionarul.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamna ministru.

Doamna Mariana Câmpeanu:

Așa încât pensia.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamna ministru,

Este vorba despre o lege prin care un parlamentar primește indemnizație specială.

Un angajat al Camerei, care iese la pensie, are o indemnizație specială.

Sunt colegi de-ai noștri, care au fost parlamentari și au devenit funcționari publici parlamentari și cer cumulul celor două indemnizații speciale.

Aceasta este problema pe care o aveți în cele două cereri.

Și eu cred că nu este o chestiune corectă.

Doamna Mariana Câmpeanu:

Am înțeles, domnule președinte.

Atât voiam să precizez că doar pensia din sistemul public este inalienabilă și ea se poate cumula cu indemnizația.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Domnul deputat Márton.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Ei nu vor să completeze două pensii pentru două activități distincte, una de parlamentar și una de angajat al uneia dintre Camere, ci pentru aceeași perioadă vor două pensii speciale cumulate. Deci, asta este problema, pentru aceiași patru ani. Asta se dorește.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Doamna ministru, pentru asta avem două plângeri prealabile. Doi colegi de-ai noștri care și-au echivalat anii ca funcționari publici parlamentari și vor acum să ia două pensii. Dacă dumneavoastră explicați de ce le luați apărarea, eu sunt de acord.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Nu, nu le ia apărarea. A înțeles doamna ministru.

Vreau să vă propun să trecem la punctul următor.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 29 ianuarie 2023, 16:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro