Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 20 februarie 2017 ora 14:00

8. Solicitarea domnului Cristian-Adrian Panciu privind eliberarea din funcția de secretar general al Camerei Deputaților
la plen consultă

Solicitarea domnului Cristian-Adrian Panciu privind eliberarea din funcția de secretar general al Camerei Deputaților Doamna Rovana Plumb:

Punctul 7 și punctul 8 le vom discuta împreună pentru că ele sunt legate și coroborate având în vedere solicitarea de a ieși la pensie a domnului secretar general Cristian Panciu și solicitarea din partea Grupului parlamentar al PSD privind numirea unei persoane care să poată să țină locul secretarului general pe perioada până la o nouă numire.

Comitetul liderilor, vă rog.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Vă dați seama: eu, dacă am făcut propunerea, mi-o susțin în continuare.

Va intra mâine la votul final și numirea, ca să terminăm cu perioadele de interimat?

Doamna Rovana Plumb:

Da.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Este în regulă.

Domnul Valeriu-Andrei Steriu:

Doar o intervenție scurtă - aș vrea totuși, chiar dacă nu este domnul Panciu aici, să îi mulțumesc și să apreciez calitatea activității din ultimii patru ani, atât cât am fost coleg cu dânsul, și din acest an, și cine va fi secretarul general să îi urmeze modelul de independență politică și de abnegație și de dedicare pentru această instituție atât de importantă.

Chiar aș dori să îi transmitem mulțumirile și aprecierile noastre domnului Panciu pentru toată activitatea depusă.

Vă mulțumesc.

Doamna Rovana Plumb:

Vă mulțumesc și eu.

Vă rog, domnule deputat.

Domnul Seres Denes:

Și eu, la fel, din partea Grupului parlamentar al UDMR, aș fi vrut să mulțumim domnului Panciu pentru colaborare, pentru solicitudinea de care a dat dovadă de fiecare dată atunci când a fost nevoie, pentru buna funcționare a Parlamentului.

Îi dorim sănătate și să folosească mulți ani pensia.

Și, la fel, sperăm să o votăm pe doamna Mihalcea, și îi dorim mult succes în activitate.

Doamna Rovana Plumb:

Vă mulțumesc.

Vă rog.

Domnul Varujan Pambuccian:

Și pentru modul extrem de civilizat în care a abordat fiecare dintre cererile noastre mai mult sau mai puțin năstrușnice, lucru care a dovedit că în spate se găsește un om cult, un om inteligent și un om care este foarte educat.

Mie îmi pare rău, dar asta este. Este decizia dânsului.

Mi-aș dori să avem în continuare secretari generali la nivelul la care a dus domnul Panciu instituția aceasta.

Doamna Rovana Plumb:

Vă mulțumesc.

Domnul deputat Ciolacu.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Și eu aș vrea să-i mulțumesc domnului Panciu pentru toată activitatea dânsului și, de fapt, prietenului meu Cristi Panciu. A dat dovadă de eleganță în toată activitatea dânsului, se pare până la sfârșit.

Doamna Rovana Plumb:

Vă mulțumesc.

Sigur, aș putea să spun și eu două vorbe, dacă-mi este permis, și eu îi mulțumesc. În calitatea pe care a avut-o de secretar general, și eu, ca fost ministru al Muncii, am avut o colaborare foarte bună cu domnul secretar general în ceea ce privește salarizarea aici, în Parlamentul României, și îi doresc multă, multă sănătate și să facă tot lucruri bune și frumoase cum le-a făcut până acum și în continuare.

Intră mâine pe ordinea de zi a plenului eliberarea din funcția de secretar general ca urmare a deciziei de pensionare, dacă sunteți de acord și o să supun la vot, de asemenea, și propunerea Grupului parlamentar al PSD pentru doamna Silvia Mihalcea.

Dacă sunteți de acord cu ambele puncte, pentru a intra mâine pe ordinea de zi a plenului - și solicitarea de plecare la pensie și numirea doamnei Silvia Mihalcea?

Sunteți de acord să între mâine pe ordinea de zi?

Și astăzi și mâine, atribuțiile secretarului general să fie preluate de unul dintre secretarii generali adjuncți.

Pe cine propuneți?

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Doamna Silvia Mihalcea.

Doamna Rovana Plumb:

Am înțeles.

Deci, doamna Silvia Mihalcea, țineți locul de secretar general și astăzi și mâine.

De mâine se intră pe ordinea de zi cu decizia de ieșire la pensie a domnului secretar general Panciu, respectiv eliberarea, vacantarea postului și numirea dumneavoastră în funcția de secretar general, începând cu plenul de mâine. Da?

Mulțumesc.

Se abține cineva?

E cineva împotrivă?

Nu.

Vă mulțumesc.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 3 decembrie 2021, 12:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro