Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2017 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 23 octombrie 2017 ora 12:30

3. Demisia domnului Adrian Diță din funcția de președinte al ANCOM
consultă

Demisia domnului Adrian Diță din funcția de președinte al ANCOM Domnul Florin Iordache:

Punctul 3 - demisia domnului Adrian Diță din funcția de președinte al ANCOM.

Domnul Diță și-a prezentat demisia din funcția de președinte al ANCOM, iar domnul Prim-ministru va face o propunere pentru această funcție.

Eu vă propun ca termen - astăzi suntem în data de 23 - eu vă propun: până în data de 26 comisiile comune să audieze și să poată veni în fața plenului reunit cu un raport comun.

Dacă sunt comentarii.

Vă rog.

Doamna Raluca Turcan:

Evident că nu vom susține această propunere a dumneavoastră pentru că dumneavoastră practic confirmați că ați modificat Legea ANCOM și ați scos președintele din procedura de numire doar pentru a politiza această instituție.

Domnul Diță probabil că nu a fost acceptat de grupurile de interese care și-au marcat poziția în PSD și acum domnul Grindeanu a fost reevaluat și trimis într-un mod cât se poate de politicianist în fruntea unei instituții care reglementează o piață de 6 miliarde de euro.

Așadar, nu suntem nici pentru prelungirea acestui termen. Sunt curioasă dacă nu cumva săptămâna viitoare nu veți cere, dacă nu vă mai certați un pic în interior, iarăși prelungirea procedurii.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Domnule președinte, stimați colegi, stimată doamnă, nu este prima dată când suntem nevoiți să vă ascultăm perorând, pe lângă subiect.

Vă reamintesc că aici discutăm din punct de vedere procedural, tehnic, al Regulamentului, declarațiile politice, știți foarte bine, se fac în cu totul și cu totul altă încăpere, dimineața!

Încercați să vă păstrați în termenii Regulamentului și să aduceți argumente punct de vedere regulamentar, legislativ, nu politic. Doamnă, nu înțeleg de ce încercați să aveți o astfel de abordare.

Domnul Florin Iordache:

Da.

Supun votului acest calendar pe care l-am propus.

Cine este pentru? Vă rog să votați. Mulțumesc!

Voturi împotrivă? Șase.

Abțineri?

Opt. Deci, cu opt voturi împotrivă, propunerea a fost adoptată.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 17:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro