Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe apr. 2018 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 16 aprilie 2018 ora 14:00

6. Solicitare din partea doamnei deputat Raluca Turcan, liderul Grupului parlamentar PNL, privind întocmirea raportului și includerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților a Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (PLx 267/2017)
nu a fost aprobată consultă

Solicitare din partea doamnei deputat Raluca Turcan, liderul Grupului parlamentar PNL, privind întocmirea raportului și includerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților a Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (PLx 267/2017) Domnul Petru Gabriel Vlase:

6 - Solicitare din partea doamnei deputat Raluca Turcan, liderul Grupului parlamentar PNL, privind întocmirea raportului și includerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților a Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Vă rog, intervenții.

Doamna Mihălcescu.

Doamna Raluca Turcan:

Nu știu dacă cunoașteți la ce se referă...

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Doamna Turcan...

Doamna Raluca Turcan:

Da.

Îmi permiteți?

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Am zis doamna Mihălcescu.

Doamna Raluca Turcan:

A, scuze.

Scuze, scuze.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Doamna Mihălcescu, și după aceea doamna Turcan.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Mulțumesc frumos, domnule vicepreședinte.

Am avut o discuție cu președintele Comisiei care vă informează prin intermediul meu că în momentul de față la Comisie sunt peste 15 astfel de inițiative legislative care toate au ca obiect pensiile, motiv pentru care n-are sens să o introducem acum pe ordinea de zi ca ulterior să fie, știți foarte bine, propuneri de respingere, unele ca să fie adoptate într-o Lege a pensiilor inițiată de Guvern în această sesiune. Și, atunci, toate celelalte 15 sau 18 inițiative care se află în momentul de față la comisie vor fi discutate și introduse ca amendamente în Legea pensiilor, care urmează să fie inițiată de Guvern.

Mulțumesc.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Doamna Turcan.

Doamna Raluca Turcan:

Mulțumesc.

Sensul dezbaterii unei legi, probabil că îl apreciază fiecare diferit. Acesta o fi sensul președintelui de Comisie și al susținătorilor.

Însă, proiectul la care fac referire vizează, recalcularea pensiilor.

Ce funny e!

Puteți să îmi asigurați condiții, de a exprima punctul de vedere?

Nu știu, să îi rugăm pe colegi eventual să, asigure liniștea în sală.

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Domnul Simionca, vorbește doamna deputat!

Vă rog din suflet.

Doamna Raluca Turcan:

Mulțumesc!

Așadar, acesta nu este un proiect oarecare legat de pensii. Este un proiect, în baza căruia ați putea fi scutiți de mii de contestații, pe care deja pensionarii care au ieșit la pensie până în anul 2011, le câștigă în contencios administrativ.

Să nu uităm că există în momentul de față uriașă discriminare, între cei care au ieșit până în 2011 și cei care au ieșit după 2011.

Ca urmare a sesizării acestei probleme, am îndemnat oamenii să atace în contencios și câștigă pe bandă rulantă în instanță.

Așadar, dacă vă interesează să salvați, o dată oamenii, și pe de altă parte instituțiile statului de niște cheltuieli și blocaje care ar putea fi evitate, vă solicităm o dată în plus, să cereți Comisiei de fond, avizatoare de fond, să depună raportul astfel încât să putem da votul final în Camera Deputaților.

Vă mulțumesc!

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Supun votului dumneavoastră, solicitarea doamnei deputat Raluca Turcan.

Cine este pentru? Două.

Împotrivă? Nouă.

Nu a fost aprobată.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 17:31
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro