Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 7 octombrie 2009 ora 9:30

12. Solicitare din partea Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI
adresă Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI consultă

Solicitare din partea Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI Domnul Mircea Geoană:

Nu sunt dificultăți.

Domnul secretar general Moraru.

Domnul Ion Moraru:

Noi, la Senat, am aprobat solicitarea. Dacă și Biroul Camerei aprobă, înseamnă că lucrurile sunt în regulă.

Domnul Gheorghe Barbu:

Domnule președinte, la noi s-a trimis la Birourile reunite, pentru că acolo este o solicitare că tot ce privește siguranța națională să meargă la Comisia specială pentru proiecte de legi pentru siguranța națională. Și problema a fost următoarea: merg pentru aviz, pentru raport sau pur și simplu se dirijează pentru a lua act că există și să se țină seama de ele? Și această decizie trebuie luată. Pentru că dacă este cu raport sau cu aviz, este un alt circuit al documentelor.

Domnul Mircea Geoană:

Domnule Meleșcanu, fiind vorba de comisia care se apleacă asupra acestor subiecte, am avea nevoie de opinia dumneavoastră, inclusiv din punct de vedere al capacității acestei comisii cu privire la control.

Domnul Teodor Viorel Meleșcanu:

Propunerea pornește de la noi, când ni s-a adresat o solicitare de către Comisia pentru SRI, pentru a putea să transmitem toate materialele. Fiind în parohii diferite, am simțit nevoia să avem această aprobare din partea Birourilor reunite și a plenului celor două Camere.

Domnul Ion Moraru:

Noi, la Senat, s-a hotărât să le trimitem spre analiză, nu spre aviz, spre analiză ca să fie avute în vedere la redactare.

Domnul Gheorghe Barbu:

Pur și simplu, acelea le trimitem și acolo și le analizează pentru a vedea în ce măsură le utilizează la proiectul viitor de lege.

Domnul Mircea Geoană:

Este nevoie de plenul reunit pentru acest subiect?

Domnul Gheorghe Barbu:

Nu.

Domnul Mircea Geoană:

Deci, este vorba de o informare și aprobarea Birourilor reunite pentru această formulă, acest circuit juridic al dezbaterii acestor legi.

Domnul Meleșcanu insistă să fie în stenogramă extrem de clar definit acest subiect.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 1 iulie 2022, 3:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro