Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 13 octombrie 2009 ora 9:30

1. Timpii de dezbatere a Moțiunii de cenzură inițiată de 123 de senatori și deputați aparținând Grupurilor parlamentare PNL și UDMR
aprobați consultă

Timpii de dezbatere a Moțiunii de cenzură inițiată de 123 de senatori și deputați aparținând Grupurilor parlamentare PNL și UDMR Domnul Mircea-Dan Geoană:

Avem un singur subiect pe ordinea de zi: modalitatea de organizare și derulare a dezbaterii moțiunii de cenzură introdusă de 123 de deputați și senatori.

La întâlnirea noastră precedentă, mult comentată, am stabilit ora 10.00 pentru dezbaterea acestei moțiuni de cenzură.

Aș dori să vă supun atenției și să aprobăm alocarea timpilor de intervenții din partea grupurilor parlamentare. Vă propun să păstrăm cutuma noastră și obiceiul pe care l-am folosit de fiecare dată cu astfel de ocazii.

Guvernul are 60 de minute la dispoziție, primul-ministru, bineînțeles, având, la început și în final, libertatea de a-și alege modul în care utilizează acest interval de timp.

De asemenea, timpul individual pe fiecare parlamentar este de 20 de secunde, ceea ce, cumulat, conduce la următoarea alocare pe grupuri parlamentare: pentru Grupul parlamentar al PD-L - 55 de minute, pentru Alianța Politică PSD+PC - 54 de minute, pentru Grupul parlamentar al PNL - 31 de minute, pentru Grupul parlamentar al UDMR - 10 minute și pentru Grupul parlamentar al minorităților naționale - 6 minute.

În total sunt 156 de minute, la care se adaugă cele 60 de minute alocate Guvernului și primului ministru pentru a putea interveni în dezbaterea noastră.

Vă supun la vot această alocare a timpilor pentru dezbaterea moțiunii de cenzură de astăzi 13 octombrie 2009, ora 10.00.

Cine este pentru? Vă rog să votați. Mulțumesc.

Voturi împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

În unanimitate, Birourile permanente reunite au adoptat acest punct de pe ordinea de zi.

Vă mulțumesc și vă invităm la ora 10.00 în plen pentru a începe ședința comună.

Domnul Gheorghe Albu:

Domnule președinte,

Vă rugăm să stabiliți secretarii și chestorii pentru ședința comună de astăzi.

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Propuneri pentru secretari și chestori, vă rog.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea și domnul Gheorghe Albu din partea Camerei Deputaților și domnul Gheorghe David și domnul Constantin Dumitru din partea Senatului.

Bun. Vă mulțumesc.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 26 iunie 2022, 11:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro