Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe oct. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 20 octombrie 2009 ora 14:30

2. Scrisoare din partea domnului Emil Boc, prim-ministru, referitoare la angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului asupra proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice
se arhivează

Vorbitor: Geoană Mircea Dan

Scrisoare din partea domnului Emil Boc, prim-ministru, referitoare la angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului asupra proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice Domnul Mircea-Dan Geoană:

Domnule Voinescu, vă rog și o rog și pe doamna Aura Vasile, avem o ordinea de zi extrem de amplă, stăm de aproape două ore, vorbind despre ordinea de zi.

Dacă doriți să faceți monolog cu stenograma, sunteți liberi, dar mai este și altă treabă de făcut în Parlamentul României decât să batem pur și simplu apa în piuă. Suntem în fața unor chestiuni regulamentare. Vă propun să votăm.

Se dorește trimiterea înapoi la guvernul acesta, cum este el, să se facă, dacă nu, nu. Evacuați acest subiect și mergeți mai departe, sunt lucruri importante. Parlamentul acesta nu stă după dizertații metafizice. Vă rog foarte mult!

Doamna președinte, vă rog să supuneți la vot cu privire la subiectele care v-au fost ridicate!

Dacă există din partea domnului Marton Arpad o sugestie cu privire la modul în care încadrăm această situație, din punctul meu de vedere este o chestiune pur și simplu irelevantă. Este irelevantă. Un guvern care nu mai poate angaja răspunderea, practic are o inițiativă care nu există. I-o trimiți înapoi sau o lași în arhivă, este absolut irelevant din punct de vedere practic.

.............................
Domnul Mircea-Dan Geoană:

Dacă există o propunere, vă rog să o faceți ca să putem să o votăm.

.............................
Domnul Mircea-Dan Geoană:

Am o propunere concretă. Vă propun ca acest subiect să fie reluat după ce un guvern legitim se instalează și atunci vom putea să avem, într-adevăr, un punct de vedere al unui guvern legitim care poate să reia acest subiect. Dacă va fi un guvern legitim, atunci putem să avem o șansă probabil mai bună de a ne încadra în sistemul propus.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 26 iunie 2022, 11:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro