Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe dec. 2009 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 21 decembrie 2009 ora 12:00

3. Scrisoarea din partea domnului Traian Băsescu, Președintele României prin care propune un program de lucru pentru perioada 23 decembrie 2009 - februarie 2010
s-a luat act consultă

Scrisoarea din partea domnului Traian Băsescu, Președintele României prin care propune un program de lucru pentru perioada 23 decembrie 2009 - februarie 2010 Domnul Mircea-Dan Geoană:

Mai departe, ceea ce menționam mai devreme, am primit o scrisoare din partea domnului Traian Băsescu, în care ne sunt sugerați, practic, pașii cu privire la o aprobare a bugetului de stat. Evident, Parlamentul este suveran și va decide, evident, în relație, cu proiectul de buget. Nu putem să ne pronunțăm în abstract, dar mai degrabă am dorit să vă informăm cu privire la acest calendar sugerat în urma discuțiilor preliminare, avute cu delegația F.M.I. în decembrie, la București, acum o săptămână.

Există o posibilitate ca bordul F.M.I. să ia în discuție tranșa III și eventual tranșa IV pentru România, undeva în jur de 15 februarie 2010, ceea ce înseamnă că precondiția explicită pe care o cunoaștem deja cu toții de a avea un buget de stat și buget de asigurări sociale aprobat de către Parlament și publicat în Monitorul Oficial ar trebui să se închidă undeva în ultima decadă a lui ianuarie 2010, ceea ce, evident, înseamnă în mod inevitabil o sesiune extraordinară în ianuarie.

Nu ne putem pronunța pe această scrisoare pentru că nu este logica firească a lucrurilor, dar este o chestiune de informare pe care am vrut să v-o aduc în atenție, pentru a putea stabili, după Crăciun, dacă acest Guvern va fi învestit, un calendar de lucru pentru a putea să ne aplecăm asupra bugetului.

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Scrisoarea aceasta este adresată numai Camerei Deputaților?

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Nu, nu, este o scrisoare adresată celor doi președinți ai Camerelor. Eu am decis să fie introdusă pe ordinea de zi de astăzi, strict spre informare, deci aș dori să nu avem o decizie asupra acestei scrisori. Este de informare pentru a putea să jalonăm calendarul activităților.

De asemenea, în condițiile în care fiecare Birou permanent al fiecărei Camere se apleacă asupra programului de lucru al comisiilor permanente, rog să ia în considerare faptul că, probabil, la început de ianuarie, Comisiile de buget, finanțe, primele sesizate, vor trebui, probabil, să se aplece asupra proiectului de buget cu prioritate.

Luăm notă de această scrisoare din partea domnului Traian Băsescu.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 26 iunie 2022, 11:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro