Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe iun. 2010 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 28 iunie 2010 ora 13:00

Vorbitor: Fekete Szabó Andras Levente

Reexaminarea unor dispoziții din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar și din Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor declarate neconstituționale prin Decizii ale Curții Constituționale Domnul Fekete-Szabó András-Levente:

Vă mulțumesc, domnule președinte. Și mulțumesc doamnei vicepreședinte, în mare, cam asta am vrut și eu să spun.

Dar din practica noastră se știe foarte bine că atunci când este vorba de o decizie a Curții Constituționale, practic, ne ia câteva minute ca să rectificăm anumite, să zicem noi, greșeli. Nu este o problemă, nu intrăm în fondul legii, nu mai discutăm dacă este OK sau nu mai este OK ceva. Din păcate, în multe cazuri nu putem să intervenim nici asupra deciziei Curții Constituționale, nici să facem amendamente, nimic nu se face. Practic, se intră pe calculator, se iau acele articole care sunt neconstituționale și se șterg. Pe urmă, vine ceea ce a rămas constituțional, se retipărește, punct.

Practic, Comisiile juridice nu știu dacă ar avea nevoie de zile sau știu eu ce și mai ales dacă miercuri nu se întâlnește board-ul mai putem să așteptăm până în octombrie pentru că și ei se duc în vacanță.

Aș propune și eu, astăzi s-ar putea cele două comisii juridice să facă raportul, mâine când avem și așa ședință reunită putem să discutăm într-un timp real scurt și această problemă. Mulțumesc.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 27 noiembrie 2022, 10:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro