INTERNSHIP LA CAMERA DEPUTAȚILOR

În categoria Anunțuri 18 septembrie 2023

Începând de astăzi, 18 septembrie 2023, Camera Deputaților începe înscrierile pentru a II-a ediție a programului de internship 2023, care se va desfășura în perioada 16 octombrie – 15 decembrie a.c.
Programul este dedicat studenților și absolvenților interesați de activitatea uneia dintre cele două Camere ale Parlamentului României.

Programul de internship la Camera Deputaților reprezintă o inițiativă de transparentizare a procesului legislativ și de familiarizare a tinerei generații cu specificul activității Camerei Deputaților, viitorii interni având posiblitatea de a participa la activitățile desfășurate de către comisiile parlamentare sau departamentele participante. De asemenea, programul include o serie de cursuri, sesiuni tematice și vizite, complementare activității desfășurate de interni în cadrul structurilor.

Vezi detalii
 

România: 30 de ani de aderare la Francofonia instituțională

În categoria Anunțuri 20 martie 2023

„Francofonia viitorului: educație pentru dezvoltare durabilă“

România aniversează, în 2023, 30 de ani de la aderarea la Francofonia instituțională, iar această aniversare pune în evidență, printre altele, valoarea și diversitatea contribuției României în cadrul Francofoniei, precum și acțiunile întreprinse pentru promovarea Francofoniei și valorilor sale.

În fiecare an, la 20 martie, cele 88 de țări și guverne de pe cinci continente, având statutul de membri sau observatori ai Organizației Internaționale a Francofoniei, sărbătoresc Ziua Internațională a Francofoniei. Această dată marchează aniversarea semnării, în 1970, la Niamey (Niger), a tratatului referitor la crearea Agenției de Cooperare Culturală și Tehnică (ACCT), devenită ulterior Organizația Internațională a Francofoniei (OIF).

Vezi detalii

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 29 septembrie 2023


primită de la doamna deputat Raisa Enachi (Grupul parlamentar AUR)
„Măcelul fiscal...”

„Revoluția fiscală”, sau mai bine zis „măcelul fiscal”, promovată de Guvernul Ciolacu reprezintă o nouă încercare a celor din conducerea țării de a-i jecmăni pe români.

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 29 septembrie 2023


primită de la domnul deputat Vasile-Aurel Căuș (Grupul parlamentar al PNL)
29 septembrie este despre inimă

Astăzi, 29 septembrie, este despre inimă. Despre inima noastră. Este Ziua Internațională a inimii, și ce scop poate avea o astfel de zi decât conștientizarea amenințării provenite de la bolile cardiovasculare, a cauzelor și efectelor lor și, bineînțeles, a tot ce înseamnă variatele modalități de prevenire a acestora, căci prevenirea e mult mai importantă și mai eficientă decât tratarea lor.

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 28 septembrie 2023


primită de la doamna deputat Maria Stoian (Grupul parlamentar al PNL)
Respect și gratitudine părinților și bunicilor noștri

Am participat, joi, 28 septembrie, la Prefectura Teleorman, la aniversarea în avans a Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, aniversată anual în data de 1 octombrie.

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 28 septembrie 2023


primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL)
Tinerii instituționalizați și mamele minore trebuie să știe că sunt sprijiniți de stat

Am participat, joi, 28 septembrie, la o întâlnire organizată la Bacău de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului, pe tema campaniei naționale de informare a tinerilor instituționalizați și a mamelor minore în legătură cu drepturile și opțiunile pe care le au odată cu împlinirea vârstei de 18 ani.

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 28 septembrie 2023


primită de la deputații Oana Alexandra Cambera, Simina Geanina Daniela Tulbure și Andrei Răzvan Lupu (neafiliați)
Întreruperea de sarcină în condiții de siguranță - un drept în scris, dar nu și în realitate

28 septembrie marchează Ziua Internațională a Accesului la Avortul în Siguranță. Mai multe organizații și asociații din societatea civilă reunite sub umbrela „Feminism România” organizează un protest în fața Ministerului Sănătății, la ora 17.30, la care va participa și deputata Oana Cambera, vicepreședintă a Partidului REPER, care a co-inițiat, la începutul acestui an, o inițiativă legislativă privind sănătatea sexuală și reproductivă a femeilor.

Vezi știrea
Vezi mai multe știri

Centrul educational

Centrul educational si publicatii organizeaza un program de vizite educative la Camera Deputatilor. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anuntate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult