Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Structuri parlamentare 2012-2016 > Camera Deputaților > Comisii > Diaspora Versiunea pentru printare
2012-2016

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Mircea Lubanovici
Salut semnarea decretului privind înființarea Consulatului General al României la Miami, în Florida, Statele Unite ale Americii, miercuri, 7 decembrie a.c., de către președintele României, domnul Klaus Iohannis.

[...]

9 decembrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Mircea Lubanovici (Grup PNL)

Delegația Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților, a efectuat o vizită de lucru la Londra, în perioada 24-26 octombrie a.c..

31 octombrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Mircea Lubanovici (Grup PNL)

În perioada 24-26 octombrie a.c., o delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților se află într-o vizită de lucru la Londra. Din delegația parlamentară fac parte domnii deputați Mircea Lubanovici, președintele Comisiei, Mircea Dolha, vicepreședinte al Comisiei, și Aurelian Mihai, membru al Comisiei.

25 octombrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Mircea Lubanovici

Luni, 24 octombrie 2016, o delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării efectuează o vizită de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

24 octombrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Mircea Dolha
Nick Rădoi, un român adevărat, cu suflet mare românesc, dar fără ... cetățenie!

Marți, 4 octombrie, am avut deosebita plăcere să-l primesc, la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților, pe domnul Nick Rădoi din Los Angeles, Statele Unite ale Americii, un român – american deosebit de bine realizat din punct de vedere profesional și material, dar care avea o mare nemulțumire!

După ce mi-a povestit câte a pătimit, împreună cu familia domniei sale, în România, pe vremea regimului comunist, cum au fost expulzați din țară, pierzându-și astfel cetățenia, am constatat că am în fața mea un adevărat român. Dar un român… fără cetățenie română! [...]

4 octombrie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării (Grup PNL)
În perioada 21-23 iunie 2016, o delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților, condusă de domnul deputat Mircea Lubanovici, președintele comisiei, a efectuat o vizită în Statul Israel. Din delegație au mai făcut parte domnul deputat Mihai Deaconu, secretar, precum și domnul deputat Aurelian Mihai și doamna deputat Elena Ramona Reuer, membri ai comisiei.
24 iunie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Aurelian Mihai, președinte al Secretariatului Tehnic al Congresului românilor de pretutindeni, domnul deputat Ovidiu Iane, vicepreședinte, și domnul senator Ioan Iovescu, secretar al Secretariatului Tehnic al Congresului, vor susține marți, 7 iunie, începând cu ora 12.00, o conferință de presă (sala „Spiru Haret”, nivel P).
Tema acesteia va fi anunțarea delegaților care vor participa la Congresul românilor de pretutindeni.

6 iunie 2016
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Secretariatului tehnic al Congresului Românilor de Pretutindeni, domnul deputat Aurelian Mihai (Grup PNL)
Modificările aduse de Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților și Comisia românilor de pretutindeni din Senat la Metodologia privind organizarea alegerii delegaților la Congresul Românilor de Pretutindeni, ediția iunie 2016

Având în vedere solicitările primite din partea românilor din Diaspora, precum și termenul scurt destinat strângerii de semnături de susținere, Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților și Comisia românilor de pretutindeni din Senat s-au reunit în ședință comună, marți, 10 mai 2016.

12 mai 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Aurelian Mihai, membru al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării (Grup PNL)
Comisiile parlamentare pentru românii de pretutindeni au modificat metodologia pentru organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni

În ședința comună a Comisiilor parlamentare pentru românii de pretutindeni din Senat și Camera Deputaților, s-a stabilit ca metodologia să fie armonizată în beneficiul românilor din diaspora, cu privire la organizarea și participarea la Congresul Românilor de Pretutindeni.

10 mai 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Aurelian Mihai, membru al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților și președinte al Secretariatului Tehnic al Congresului Românilor de Pretutindeni, și domnul senator Ioan Iovescu, membru al Comisiei românilor de pretutindeni din Senat și vicepreședinte al Secretariatului Tehnic al Congresului, vor susține joi, 5 mai, începând cu ora 10.00, o conferință de presă referitoare la organizarea Congresului Românilor de Pretutindeni (sala „Spiru Haret”, nivel P).

4 mai 2016
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Miercuri, 6 aprilie, pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților s-a aflat Propunerea legislativă privind instituirea Centrelor Comunitare Românești în străinătate (Pl x 301/2015).

6 aprilie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Mircea Lubanovici, împreună cu domnul deputat Aurelian Mihai, membru al acestei comisii, și domnul senator Viorel Badea, vicepreședinte al Comisiei românilor de pretutindeni din Senat, vor susține, miercuri, 9 martie, începând cu ora 11.00, o conferință de presă (sala „Spiru Haret”, nivel P1).

8 martie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Aurelian Mihai (Grup PNL)
Centrele Comunitare Românești în străinătate

Ieri s-a desfășurat ședința comună a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și a Comisiei pentru politică externă din cadrul Camerei Deputaților, care au fost sesizate pentru a dezbate, pe fond, Propunerea legislativă privind instituirea Centrelor Comunitare Românești în străinătate ( Plx 301/2015).

17 februarie 2016 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Joi, 21 ianuarie a.c., vizita oficială în Norvegia a delegației Camerei Deputaților și Senatului a continuat la Parlamentul norvegian (Stortinget), cu întâlniri de lucru cu domnul Erlend Wiborg, prim-vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și afaceri sociale, și cu membri ai acestei comisii, precum și cu dl. Ulf Leirstein, președintele Grupului de prietenie cu România din Legislativul norvegian, alături de alți membri ai Grupului de prietenie și ai altor comisii parlamentare.

22 ianuarie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Deputații Mircea Dolha, Mircea Lubanovici, Ovidiu Iane și Maria Grecea, membrii ai Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, precum și o delegație a Senatului, alcătuită din domnii senatori Titus Corlățean, membru al Comisiei pentru politică externă, Ben-Oni Ardelean, secretarul Comisiei pentru politică externă și Marian Vasiliev, președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse, vor susține sâmbătă, 23 ianuarie, începând cu ora 11.00, o conferință de presă (sala “Spiru Haret”, nivel P). Tema acesteia o constituie informarea privind vizita de lucru efectuată în Regatul Norvegiei de către delegația Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.

21 ianuarie 2016
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

În perioada 20-22 ianuarie a.c. o delegație a Camerei Deputaților, condusă de domnul deputat Mircea Dolha, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, din care fac parte și domnul deputat Mircea Lubanovici, președintele comisiei, doamna deputat Maria Grecea, membru al comisiei, domnul deputat Ovidiu Iane, membru al comisiei, precum și o delegație a Senatului, alcătuită din domnii senatori Titus Corlățean, membru al Comisiei pentru politică externă, Ben-Oni Ardelean, secretarul Comisiei pentru politică externă și Marian Vasiliev, președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse, se află într-o vizită de lucru în Norvegia, în vederea întreprinderii de demersuri politice pentru susținerea reîntregirii familiilor de români ai căror copii au fost preluați de Serviciul local norvegian de protecție a copilului (Barnevernet), precum familiile Bodnariu, Nan și altele asemenea. Parlamentarii români participă la un program comun de întrevederi oficiale cu autoritățile norvegiene.

21 ianuarie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Mircea Dolha (Grup PNL)

Vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Mircea Dolha, va susține joi, 14 ianuarie, începând cu ora 12.00, o conferință de presă cu tema „Informarea privind vizita de lucru în Regatul Norvegiei cu privire la cazurile Bodnariu și Nan” (sala “Spiru Haret”, nivel P).

13 ianuarie 2016
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

S-a discutat mult în ultima perioadă cazul familiei Bodnariu, căreia autoritățile norvegiene i-au luat cei 5 copii sub acuzația de creștinism radical și îndoctrinarea minorilor. Statul român a fost, la rândul lui, acuzat că stă cu mâinile în sân și nu face nimic pentru a veni în sprijinul acestei familii. Țin să vă spun însă că lucrurile nu stau deloc așa!

6 ianuarie 2016 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Eugen Tomac (neafiliat)

Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării organizează, la propunerea deputatului Eugen Tomac, o întrevedere cu reprezentanții comunității românești din Valea Timocului, Serbia.

4 decembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Mircea Dolha (Grup PNL)

Marți, 1 decembrie 2015, domnul deputat Mircea Dolha, Vicepreședintele Comisiei pentru românii din afara granițelor țării, a fost prezent la Slatina (Ucraina) pentru a sărbători Ziua Națională în mijlocul românilor din Maramureșul de Nord, raionulTeceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina.

3 decembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Mircea Dolha (Grup PNL)
O delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, condusă de domnul deputat Mircea Dolha, vicepreședinte al Comisiei, a efectuat, în perioada 24 – 27 noiembrie 2015, o vizită de lucru la Berlin (Republica Federală Germania).

În perioada 24-27 noiembrie 2015, o delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, din Camera Deputaților, condusă de domnul deputat Mircea Dolha, vicepreședinte al Comisiei, a efectuat o vizită de lucru în Republica Federală Germania.

3 decembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

În perioada 24-27 noiembrie 2015, o delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării efectuează o vizită de lucru în Republica Federală Germania.

23 noiembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

În perioada 19-23 noiembrie 2015, o delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării efectuează o vizită de lucru în Republica Serbia.

19 noiembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

În data de 10 noiembrie 2015, membrii Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților și membrii Comisiei românilor de pretutindeni din Senat s-au întrunit în ședință comună pentru a aduce clarificări la Proiectul de Metodologie privind organizarea alegerii delegaților la Congresul Românilor de Pretutindeni, înaintat de comisiile de specialitate.

10 noiembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

În ședința din data de 3 noiembrie, membrii Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării au hotărât, cu unanimitate de voturi, avizarea favorabilă a Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.37/2015 pentru modificarea și completarea Legii cetățeniei române nr.21/1991.

3 noiembrie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Aurelian Mihai (Grup PNL)
Vizita la Roma a delegației Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

În perioada 17-20 septembrie 2015 am efectuat o vizită oficială la Roma, făcând parte din delegația Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților. Vizita și-a propus să valorifice relațiile speciale româno-italiene în plan politic și economic, în perspectiva dialogului parlamentar bilateral, dar mai ales pentru menținerea unei strânse legături cu membrii comunității de români care trăiesc în Italia.

24 septembrie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

În perioada 17-20 septembrie, o delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării efectuează o vizită de lucru în Republica Italiană.

16 septembrie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

În perioada 17-20 septembrie, o delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării efectuează o vizită de lucru în Republica Italiană.

16 septembrie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Miercuri, 16 septembrie, începând cu ora 10.00, la inițiativa domnului deputat Ninel Peia, membru al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, va avea loc seminarul cu tema „Migrație și securitate euro-mediteraneană contemporan㔠(sala Comisiei de politică externă, corp B2, etaj 1). Evenimentul este organizat în perspectiva sesiunii Adunării Parlamentare a Mediteranei care va avea loc în luna octombrie 2015, la București.

15 septembrie 2015
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Aurelian Mihai (Grup PNL)

Așa cum anunțasem de curând, am înaintat în Parlamentul României propunerea legislativă pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011, privind înființarea Institutului pentru Învățământul Românesc în Străinătate, subordonat Ministerului Educației și Cercetării Științifice și care, prin colaborarea cu Ministerul Afacerilor Externe, va stabili organizarea unor astfel de unități de învățământ cu predare în limba română, ținând cont de prevederile din art. 32 din Constituția României prin care "statul asigură dreptul necondiționat la învățătură al tuturor cetățenilor prin învățământul general obligatoriu, prin învățământul liceal și prin cel profesional, prin învățământul superior, precum și prin alte forme de instrucție și de perfecționare", insistând, prin modificarea art. 11 din Legea 1/2011, în privința înființării de unități de învățământ românesc în afara granițelor statului român.

16 iunie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Aurelian Mihai (Grup PNL)

În luna mai 2015 am înaintat Parlamentului României, împreună cu domnul deputat Ovidiu Ioan Dumitru, dar și alți colegi parlamentari, propunerea legislativă pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011, având în vedere prevederea din art. 32 din Constituția României prin care "statul asigură dreptul necondiționat la învățătură al tuturor cetățenilor prin învățământul general obligatoriu, prin învățământul liceal și prin cel profesional, prin învățământul superior, precum și prin alte forme de instrucție și de perfecționare", insistând prin modificarea art. 11 din Legea 1/2011 în privința înființării de unități de învățământ românesc în afara granițelor statului român în virtutea unui fenomen emigrațional de amploare în ultimii 15 ani, fapt care a condus la o prezență, în jurul a patru milioane de români, în colegiul Europa de Vest ai cărui cetățeni români îi reprezint în Parlamentul României.

10 iunie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ovidiu Raețchi (Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării)
Parlamentarii de Diaspora solicită președintelui Iohannis o discuție la Cotroceni pe tema marilor probleme ale Diasporei. Votul prin corespondență, pe lista subiectelor


Toți parlamentarii de Diaspora - senatorii Viorel Riceard Badea și Adrian Anghel, deputații Aurelian Mihai, Eugen Tomac, Mircea Lubanovici și Ovidiu Alexandru Raețchi - au agreat ieri transmiterea la Cotroceni a unei scrisori prin care solicită o sesiune de discuții privind marile probleme ale Diasporei.

14 mai 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnii deputați Mircea Dolha, Gabriel Valentin Boboc, Mihai Deaconu, Ovidiu Cristian Iane și doamna deputat Maria Grecea, membri ai Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, vor susține miercuri, 13 mai, începând cu ora 12.00, o conferință de presă privind vizita oficială efectuată în Republica Franceză, în perioada 5-8 mai (sala "Spiru Haret", nivel P).

12 mai 2015
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

O delegație parlamentară a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, formată din deputați Gabriel-Valentin Boboc (PSD) - vicepreședinte, Mircea Dolha (PNL) - vicepreședinte, Mihai Deaconu (DP) - secretar, Ovidiu-Cristian Iane (PSD) - membru și Maria Grecea (PNL) - membru, efectuează o vizită de lucru în Republica Franceză în perioada 05 - 08 Mai 2015.

4 mai 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mircea Dolha (Grup PNL)
Excelența Sa Domnul Ambasador Diego Brasioli a reconfirmat în Parlamentul României că Italia susține aderarea României la Spațiul Schengen

Ședința de marți – 24 martie a.c, a Comisiilor reunite pentru comunitățile de români de pretutindeni l-a avut ca invitat pe Excelența Sa Domnul Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei la București. În cadrul discuțiilor avute cu deputații și senatorii români, demnitarul european a reafirmat susținerea Italiei față de țara noastră și poziția fermă în raport cu rezolvarea eficientă a problemelor cu care se confruntă românii din Diaspora.

26 martie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Membrii Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării vor avea marți, 24 martie, începând cu ora 12.00, o întrevedere cu Excelența Sa domnul Diego BRASIOLI, ambasador al Republicii Italiene la București (sala de ședințe, corp B2, nivel PM, camera 3).

23 martie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Domnii deputați Mircea Dolha, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, Mihai Deaconu și Aurelian Mihai, membri ai Comisiei, au susținut miercuri, 4 martie, o conferință de presă în care au prezentat concluziile vizitei parlamentare efectuată în Regatul Spaniei, în perioada 21-25 februarie 2015.

5 martie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnii deputați Mircea Dolha, Mihai Deaconu și Aurelian Mihai, membri ai Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, vor susține miercuri, 4 martie, începând cu ora 14.00, o conferință de presă cu tema "Declarație de presă în urma vizitei efectuate la Madrid în perioada 21-25 februarie 2015, precum și problematica comisiei pentru următoarea ședință" (sala "Spiru Haret", nivel P).

3 martie 2015
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitațile de români din afara granițelor țării
Deputații Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării solicită sprijin diplomatic pentru ca românii care dobândesc cetățenia spaniolă să nu mai fie obligați să renunțe la cea română

În cadrul unei vizite parlamentare la Madrid, o delegație a Comisiei pentru comunitățile de români de pretutindeni a avut astăzi, luni - 23 februarie a.c., o întâlnire de lucru cu Excelența Sa Ion Vîlcu, Ambasadorul României în Regatul Spaniei. Discuțiile au vizat teme de mare interes pentru comunitatea românilor care locuiesc în Spania și nu numai.

23 februarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mircea Dolha (Grup PNL)

O delegație parlamentară a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării va efectua o vizită de lucru în Regatul Spaniei, la Madrid, în perioada 21-25 februarie 2015.

19 februarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

O delegație parlamentară a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, formată din următorii deputați: Mircea Dolha (PNL) - vicepreședinte, Mihai Deaconu (PP-DD) - membru, Aurelian Mihai (PNL) - membru și Eugen Tomac (neafiliat) - membru, efectuează o vizită de lucru în Regatul Spaniei, în perioada 21 - 25 februarie 2015.

18 februarie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Marți, 10 februarie, ora 14.00, membrii Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării vor avea o întrevedere cu domnul Angel Tîlvăr, ministru delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare (corp B2, etaj 1, camera 3).

9 februarie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Marți, 10 februarie, ora 14.00, membrii Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării vor avea o întrevedere cu domnul Angel Tîlvăr, ministru delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare (corp B2, etaj 1, camera 3).

9 februarie 2015 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnii deputați Mircea Lubanovici și Aurelian Mihai, membri ai Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, vor susține miercuri, 4 februarie, începând cu ora 11.00, o conferință de presă cu tema "Noile atacuri asupra diasporei" (sala "Spiru Haret", nivel P).

4 februarie 2015
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mircea Dolha (Grup PNL)
Atentatul din Paris - semn al vulnerabilității statelor UE în fața terorismului

Sunt profund șocat de atentatul de ieri asupra săptămânalului satiric Charlie Hebdo cu atât mai mult cu cât atacul a avut loc într-una din cele mai mari capitale europene, în mijlocul zilei și s-a soldat cu un număr de 12 victime prin împușcare. Mai mult, cei doi teroriști au fost identificați cu dificultate și, în ciuda faptului că toate forțele au fost mobilizate pentru prinderea lor, cei doi islamiști franco-algerieni au gonit pe autostradă într-o mașină suspectă, cu numere acoperite, înarmați cu puști automate și lansatoare de rachete.

8 ianuarie 2015 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mircea Dolha (Grup PNL)
Parlamentarii PNL au votat pentru suplimentarea la 100 de milioane de lei a bugetului alocat Departamentului pentru românii de pretutindeni

Parlamentarii Partidului Național Liberal din Comisiile pentru comunitățile de români din afara granițelor țării au votat astăzi pentru suplimentarea bugetului alocat programelor pentru românii de pretutindeni.

17 decembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mircea Dolha (Grup PNL)

Parlamentarii Partidului Național Liberal, membri ai Comisiei pentru comunitățile de români de pretutindeni din Camera Deputaților și Senat, au votat astăzi împotriva avizării senatorului Adrian Anghel pentru a prelua portofoliul de ministru delegat pentru românii de pretutindeni. În urma mobilizării reprezentanților liberali, domnul Adrian Anghel a primit aviz negativ din partea Comisiilor de specialitate.

15 decembrie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat)

Domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat), membru al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, va susține marți, 9 decembrie, începând cu ora 15.00, o conferință de presă cu tema "Înființarea în cadrul Parlamentului a Grupului "Prietenii Unirii", format din parlamentarii care susțin reîntregirea României" (sala "Spiru Haret", nivel P).

8 decembrie 2014
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mircea Dolha (Grup PNL)

Cu privire la umilințele la care au fost supuși zeci de mii de concetățeni aflați în afara granițelor țării și al cărui vot a fost blocat duminică cu intenție de către actuala Putere, fac un apel către autoritățile competente să își ceară public scuze pentru o situație fără precedent.

4 noiembrie 2014 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Bogdan Diaconu (neafiliat)
Victor Ponta va plăti scump pentru că și-a bătut joc de românii din diaspora

Felul în care premierul Victor Ponta a gestionat alegerile din diaspora reprezintă o bătaie de joc la adresa românilor plecați din țară nu de plăcere, ci de nevoie.

4 noiembrie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnii deputați Aurelian Mihai și Eugen Tomac (neafiliați) vor susține marți, 7 octombrie, începând cu ora 14.00, o conferință de presă referitoare la situația gravă a comunității românilor/vlahilor din Timoc în contextul implicării partidelor politice sârbești în alegerile pentru Consiliile Naționale ale Minorităților (sala „Spiru Haret”, nivel P).

6 octombrie 2014
  DECLARAȚIE COMUNĂ DE PRESĂ
primită de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Subsemnații, membri ai Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, am constatat că majoritatea parlamentară controlată de PSD este capabilă de orice abuz pentru a-și dedica următoarele săptămâni exclusiv campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, cursă în care a intrat și președintele suprem al Puterii, domnul Victor-Viorel Ponta. Prin refuzul de a înregistra moțiunea simplă privind situația românilor din afara țării, a fost blocat unul dintre cele mai importante instrumente de control parlamentar aflat la dispoziția Opoziției pentru a sancționa derapajele guvernamentale.

30 septembrie 2014 detalii
  PRECIZARE
primită de la domnul deputat Mircea Lubanovici (Grup PDL)
Referitoare la informațiile apărute în presă privind decizia membrilor Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării de a intra în greva foamei

Deputatul PDL Mircea LUBANOVICI dezminte unele informații apărute în presă, potrivit cărora 16 membri ai Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării au intrat în greva foamei, alături de domnul deputat Mihai Aurelian:

25 septembrie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Reprezentanții Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării se vor întruni miercuri, 24 septembrie, de la ora 12.00, respectiv 13.30, pentru a discuta cu ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici, și cu membrii ai conducerii Autorității Naționale pentru Cetățenie (sala 3, corp B2, etaj 1).

24 septembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia permanentă a Camerei Deputaților și Senatului privind Statutul deputaților și al senatorilor, organizarea și funcționarea ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului

Îmi face plăcere să adresez cele mai bune urări de bine evreilor cu ocazia Anului nou iudaic, împreună cu speranța că Statul Israel se va bucura de prosperitate și de o pace durabilă și solidă în beneficiul stabilității în Orientul Mijlociu și al securității internaționale.

24 septembrie 2014
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Mircea Lubanovici (Grup PDL), și vicepreședintele Comisiei, domnul deputat Mircea Dolha (Grup PNL), vor susține miercuri, 24 septembrie, începând cu ora 14.30, o conferință de presă (sala „Spiru Haret”, nivel P).

24 septembrie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Miercuri, 10 septembrie a.c., în baza regulamentului Camerei Deputaților, art. 54, alin. 2, domnul Bogdan Stanoevici, ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, a fost audiat cu privire la activitatea pe care a desfășurat-o în cele șapte luni de la numirea sa în funcție.

10 septembrie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Mircea Lubanovici, și vicepreședintele Comisiei, Mircea Dolha, vor susține miercuri, 10 septembrie, începând cu ora 13.00, o conferință de presă. Împreună cu alți membri ai Comisiei, cei doi deputați vor prezenta situația organizării Congresului Românilor de Pretutindeni (sala "Spiru Haret", nivel P).

9 septembrie 2014
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Ucraina a găsit soluția exterminării românilor din regiunea Cernăuți: îi trimite în prima linie a frontului în locul ucrainenilor

Ucraina face un joc periculos încercând să diminueze numărul românilor din regiunea Cernăuți prin transformarea lor în carne de tun în zona de conflict din estul țării. În timp ce tinerii ucraineni sunt retrași din zona fierbinte și li se acordă statut de refugiați, tinerii români au primit ordin de recrutare în masă.

28 iulie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Bogdan Diaconu, va susține marți, 8 iulie, începând cu ora 12.00, o conferință de presă (sala „Spiru Haret”, nivel P), cu tema „Bisericile românești în Valea Timocului sub amenințarea autorităților sârbe”.

8 iulie 2014
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Următorul pas după Asocierea Republicii Moldova cu UE trebuie să fie reunificarea cu România

Asocierea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană reprezintă pasul decisiv al despărțirii de istoria crâncenă a dominației estice în Basarabia, dar numai reunificarea cu România poate garanta securitatea și stabilitatea Republicii Moldova în următorii ani.

27 iunie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mihai Bogdan Diaconu (Grup PSD)
Românii din Sudul Basarabiei (Ucraina), amenințați cu includerea într-o regiune separatistă pro-rusă

Forumul Comunității Românești din Sudul Basarabiei, organizat de Asociația Național-Culturală „Basarabia" a Românilor din regiunea Odesa, alături de Institutul Cultural Român, Asociația Răsăritul Românesc și Centrul Român de Studii și Strategii, s-a desfășurat duminică, 15 iunie, la Ismail (Ucraina), sub semnul îngrijorării privind includerea acestei zone într-o regiune separatistă pro-rusă.

16 iunie 2014 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Bogdan Diaconu (Grup PSD)

Ziua de 27 martie în care celebrăm unirea Basarabiei cu România, eveniment istoric de importanță națională petrecut în 1918, trebuie să fie recunoscută ca atare de către statul român și sărbătorită la nivel oficial. De aceea, voi depune luni, la Parlament, un proiect legislativ care să instituie data de 27 Martie ca Ziua Reunirii, sărbătorită printr-o ședință festivă comună a celor două Camere ale Parlamentului, dedicată acestui eveniment.

27 martie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Bogdan Diaconu, va susține joi, 27 martie, începând cu ora 12.00, o conferință de presă (sala „Spiru Haret”, nivel P).

26 martie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Mircea Lubanovici, va avea miercuri, 26 februarie, începând cu ora 11.00, o întrevedere cu președintele Comisiei pentru absorbția imigranților și diasporă din Parlamentul Statului Israel, domnul Yoel Razvozov (sala de ședințe a Comisiei, corp B2, etaj 1, camera 3).

25 februarie 2014 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

O delegație parlamentară a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, formată din deputatul liberal Maria Grecea, vicepreședinte al comisiei, împreună cu deputații social-democrați Mihai-Bogdan Diaconu, vicepreședinte și Ninel Peia, secretar al comisiei, precum și deputatul PP-DD Mihai Deaconu, secretar al comisiei efectuează, în perioada 17-19 februarie, o vizită de lucru în Republica Franceză.

Vizita de lucru are drept scop intensificarea contactelor parlamentare bilaterale în contextul actual al problemelor cu care se confruntă comunitatea de români din Republica Franceză. [...]

12 februarie 2014 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Secretarul Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Irlanda, domnul deputat Ninel Peia (Grupul parlamentar al PSD), va avea miercuri, 27 noiembrie, începând cu ora 11.30, o întrevedere cu Excelența Sa, domnul Gerard Corr, ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Irlanda în România. Întâlnirea are loc la inițiativa oficialului irlandez (sala "Nicolae Titulescu", nivel P).

27 noiembrie 2013
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Astăzi, 27 noiembrie, ora 11.30, a avut loc, la inițiativa Excelenței Sale, Domnul Gerard Corr, ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Irlanda în România, o întrevedere cu domnul deputat PSD-Ilfov, Ninel Peia, secretarul Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Irlanda (sala "Nicolae Titulescu", nivel P).

27 noiembrie 2013 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Doamna deputat Maria Grecea și domnul deputat Mircea Dolha (Grup PNL), vicepreședinți ai Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, vor susține miercuri, 23 octombrie, începând cu ora 11.00, o conferință de presă având ca temă vizita delegației parlamentare în Israel (sala "Spiru Haret", nivel P).

22 octombrie 2013
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Delegația parlamentară a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, din cadrul Camerei Deputaților, formată din deputații Maria Grecea, Ninel Peia și Mircea Dolha, a efectuat, în perioada 14-16 octombrie a.c., o vizită de lucru în Israel. Obiectivul prezenței în Israel l-a constituit întărirea relațiilor de cooperare pe linie parlamentară dintre Parlamentul României și Knesset, precum și contactul cu organizațiile și asociațiile israelienilor originari din România.

22 octombrie 2013 detalii
  INFORMAȚIE DE PRESĂ
primită de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării anunță că la ședința de marți, 22 octombrie, ora 14.00, va fi prezent și domnul deputat Pierre-Yves Le Borgn', membru al Comisiei de politică externă din cadrul Adunării Naționale a Republicii Franceze (corp B2, etaj 1, cam. 12)

21 octombrie 2013
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Deputatul Mircea Lubanovici, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, va participa mâine, 17 octombrie, la lucrările Consiliului Consultativ Interinstituțional.

16 octombrie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

În cursul acestei dimineți, delegația parlamentară a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, formată din vicepreședinții comisiei, deputații liberali Mircea Dolha și Maria Grecea, împreună cu secretarul comisiei, deputatul social-democrat Ninel Peia are programată o întâlnire cu reprezentanți ai asociațiilor israelienilor originari din România, întrevedere care va avea loc la sediul Ambasadei României din Tel Aviv. Tot astăzi, deputații se vor întâlni cu conducerea și membrii organizației Hitachdut Olei România, la sediul acesteia.

16 octombrie 2013
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

La lucrările Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din data de 15 octombrie, ora 14:00, vor participa reprezentanți ai ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

15 octombrie 2013 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării are plăcerea de a vă invita la o conferință de presă susținută de către domnul deputat Eugen Tomac, președintele comisiei, în data de 11 septembrie, ora 12.00 (corp B2, etaj 1, camera 3).

10 septembrie 2013
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ninel Peia (Grup PSD)

Deputatul PSD Ilfov, Ninel Peia, transmite sincere condoleanțe și întreaga sa compasiune către familiile românilor decedați în urma tragicului accident din Muntenegru.

25 iunie 2013 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

La inițiativa Excelenței Sale, Domnul Dan BEN-ELIEZER, ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Israel în România, în data de 20 iunie 2013, ora 11:00, la sala Nicolae Titulescu a avut loc o întrevedere cu secretarul Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat PSD-Ilfov, Ninel Peia.

20 iunie 2013 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Domnul deputat Eugen Tomac, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților, și membri ai comisiei împreună cu membri ai Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României vor avea marți, 18 iunie, începând cu ora 18.00, o întâlnire comună cu membrii delegației parlamentare moldovene a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană între Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova (sala de ședințe a Comisiei pentru politică externă, corp B2, etaj 1).

17 iunie 2013
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL
În Parlamentul britanic,
Deputatul PNL Mircea Dolha a făcut lobby pentru România

Deputatul liberal Mircea Dolha, conducătorul delegației Comisiei parlamentare pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a ținut, marți, 4 iunie, la Londra, un discurs în cadrul întâlnirii pe care aleșii noștri au avut-o cu membrii Grupului de prietenie cu România din Parlamentul Regatului Unit al Marii Britanii. Din delegația română au mai făcut parte deputații Ovidiu Iane și Aurelian Mihai.

6 iunie 2013 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 3 octombrie 2022, 12:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro