Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > UIP > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Comitetul Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare
Comunicat de presa din 04 noiembrie 2008
COMUNICAT DE PRESĂ

Uniunea Interparlamentară (UIP) organizează împreună cu Biroul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR), la Geneva, începând cu data de 3 noiembrie 2008, un seminar de trei zile, adresat membrilor comisiilor parlamentare pentru drepturile omului, cu tema "Declarația Universală a Drepturilor Omului după 60 de ani: realizări și provocări".
Legislatori din aproximativ 50 de parlamente și experți ai organizațiilor internaționale s-au întrunit pentru a evalua, atât realizările, cât și provocările existente după 60 de ani de la adoptarea declarației Universale a Drepturilor Omului.
Seminarul face parte din seria de evenimente organizate de UIP în scopul întăririi capacității parlamentelor de a promova și proteja drepturile omului. Începând cu anul 2004, reuniunile organizate de UIP pe această tematică au oferit membrilor comisiilor parlamentare pentru drepturile omului, oportunitatea de a avea un schimb de experiență cu experții internaționali în domeniu. În acest an se va analiza cadrul legislativ internațional adoptat de la semnarea Declarației Universale a Drepturilor Omului și se va încerca evidențierea mijloacelor prin care parlamentele ar putea să facă față, eficient, provocărilor întâmpinate în promovarea și protejarea drepturilor omului.
Din partea Camerei Deputaților, Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, a fost desemnat să participe la acest eveniment, domnul deputat Cătălin Lucian Matei, membru al comisiei.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 19 ianuarie 2020, 2:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro