Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > UIP > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Comitetul Director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare
Comunicat de presa din 15 aprilie 2016
COMUNICAT DE PRESĂ ^primit de la Comisia pentru politică externă
În semn de recunoaștere a rolului parlamentelor în implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), Camera Deputaților și Uniunea Interparlamentară (UIP), organizează luni, 18 aprilie, și marți, 19 aprilie, pentru al doilea an consecutiv un seminar tematic privind oportunitățile și provocările pe care le implică asumarea Obiectivelor Dezvoltării Durabile (sala ‘’Drepturilor Omului ‘’, nivel P).

Lucrările seminarului vor începe luni, la ora 10.00, alocuțiunile din deschidere urmând să fie susținute de președintele Uniunii Interparlamentare, Saber Chowdhury, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Evenimentul marchează împlinirea a 125 de ani de la afilierea Parlamentului României la UIP și este al treilea din seria seminariilor regionale organizate la București de Camera Deputaților și UIP pentru parlamentele din Europa Centrală și de Est.
Respectând tradiția ultimilor ani, raportor al seminarului din partea UIP va fi domnul deputat Lazslo Borbely, președintele Comisiei pentru politică externă și vicepreședinte al Comitetului Director al Grupului Român la Uniunea Interparlamentară.
Pe lângă reprezentanți ai parlamentelor din Europa Centrală și de Est, la eveniment sunt invitați miniștrii români pentru Educație și pentru Mediu, experți internaționali, reprezentanți ai unor agenții ONU (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu, UNDP, UNESCO) și ai unor organizații neguvernamentale din România și din regiune etc.
La încheierea primei sesiuni de dezbateri, președintele Comisiei pentru politică externă, raportor al seminarului, domnul László Borbély, și președintele UIP, domnul Saber Chowdhury, vor susține declarații de presă (ora 10.30, în fața sălii “Drepturilor Omului”, nivel P).
Cu prilejul seminarului, Parlamentul României va adopta luni, 18 aprilie, începând cu ora 17.15, în cadrul unei sesiuni aniversare, o declarație cu privire la dezvoltarea durabilă.
Reprezentanții presei au acces la lucrările evenimentului pe toată durata acestuia în zilele de 18 și 19 aprilie și sunt, de asemenea, invitați la lansarea mărcii filatelice dedicate aniversării celor 125 de ani de la afilierea Parlamentului României la UIP, luni, 18 aprilie, începând cu ora 17.00 (în fața sălii de plen a Camerei Deputaților, nivel P1).

Agenda presa Seminar.pdf

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 ianuarie 2022, 4:33
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro