Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCEMN > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre
Comunicat de presa din 19 februarie 2018
COMUNICAT DE PRESĂ ^
Organizarea atelierului de lucru cu tema „Stadiul actual și perspectivele în domeniul politicilor adresate promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre”
(București, Palatul Parlamentului, 20 februarie 2018)

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), în colaborare cu Rețeaua Universităților de la Marea Neagră, cu Universitatea din București și cu Centrul de Excelență pentru Studiul Minorităților Transfrontaliere va organiza marți, 20 februarie, începând cu ora 9.30, atelierul de lucru cu tema „Stadiul actual și perspectivele în domeniul politicilor adresate promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre” (sala „Drepturilor omului”, nivel P).

Acțiunea își propune să ofere ocazia unui schimb de idei și de bune practici în vederea identificării unor direcții de urmat în dezvoltarea politicilor privind coeziunea socială în zona Mării Negre.
Proiectul de program va include 3 sesiuni plenare: „Evoluții și provocări în problematica promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre”, „25 de ani de la înființarea APCEMN, intensificarea cooperării culturale si a multiculturalismului in zona Mării Negre” și „2018: Anul european al patrimoniului cultural”.
De asemenea, începând cu ora 13.00, va avea loc o prezentare de produse culinare tradiționale din Dobrogea și va fi lansată marca „Produs Tradițional din Dobrogea”. Evenimentul este organizat de prim-vicepreședintele Asociației Comunelor din România, primarul comunei Cumpăna, doamna Mariana Gâju (Salon Brâncovenesc, nivel S1).
Pe lângă parlamentari, la această reuniune sunt invitate și cadre didactice universitare din țară, reprezentanți ai mediului academic, reprezentanți ai minorităților naționale, experți în domeniu, reprezentanți ai misiunilor diplomatice din țările membre OCEMN, reprezentanți ai unor organizații internaționale, ziariști. Astfel, se estimează un număr aproximativ de 60 de participanți.
Presa este invitată să participe la toate momentele incluse în programul evenimentului.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 23 ianuarie 2022, 20:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro