Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCEMN > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre
Comunicat de presa din 03 aprilie 2019
COMUNICAT DE PRESĂ ^
primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și UE
privind Participarea la Reuniunea comună a Comisiilor Permanente a Conferinței interparlamentare a Mării Baltice și a APCEMN și la Reuniunea Grupului de lucru privind Regulamentul de procedură al APCEMN Istanbul, 2 aprilie 2019

Domnul deputat George-Gabriel Vișan, membru al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a participat, în data de 2 aprilie 2019, la Reuniunea comună a Comisiilor Permanente a Conferinței interparlamentare a Mării Baltice și a APCEMN și la Reuniunea Grupului de lucru privind Regulamentul de procedură al APCEMN.

^
Cu ocazia Reuniunii comune a Comisiilor Permanente a Conferinței interparlamentare a Mării Baltice și a APCEMN, s-a dezbătut tema privind ”Protejarea oceanelor și a vieții marine”, un subiect prioritar pe agenda statelor membre a APCEMN, din perspectiva Mării Negre.
Domnul deputat a luat cuvântul în cadrul Reuniunii și a punctat în discursul său câteva dintre obiectivele țării noastre pentru dezvoltarea și maximizarea potențialului oferit de regiunea Mării Negre, atrăgând atenția asupra pericolelor pescuitului ilegal.
„România are o mare diversitate biogeografică care este într-o stare de conservare favorabilă dar care poate fi afectată de mulți factori cum ar fi transportul maritim efectuat în condiții nesigure sau pescuitul ilegal. Problema pescuitului ilegal, nedeclarat și nereglementat reprezintă una dintre cele mai grave amenințări la adresa exploatării durabile a resurselor acvatice și pune în pericol fundamentul politicii comune în domeniul pescuitului și eforturile internaționale de a promova o mai bună gestionare a mărilor și oceanelor. România are nevoie de un impact cât mai mic asupra mediului pentru a micșora efectele schimbărilor climatice și în acest sens trebuie să abordeze măsuri precum reducerea emisiilor de gaze industriale și utilizarea unor tehnologii cât mai ecologice și prietenoase cu mediul. Protejarea ecosistemelor, a diverselor specii de floră și faună este esențială pentru dezvoltarea economică, pentru siguranța si sănătatea noastră, a tuturor și este imperativ necesar să protejam biodiversitatea.”, a declarat George Vișan.
În cea de-a doua parte a agendei, în cadrul Reuniunii Grupului de lucru privind Regulamentul de procedură al APCEMN, domnul deputat Vișan, în calitate de reprezentant al Delegației Parlamentului României la APCEMN, a luat parte la dezbaterea și aprobarea amendamentelor transmise de delegațiile parlamentelor naționale membre ale APCEMN, cu scopul de a îmbunătăți regulile de procedură pentru funcționarea Adunării și Secretariatului Internațional al APCEMN de la Istanbul.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 27 martie 2023, 14:07
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro