Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCEMN > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre
Comunicat de presa din 27 noiembrie 2020
COMUNICAT DE PRESĂ ^
primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și Uniunea Europeană
privind participarea la Reuniunea online a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN) 24 noiembrie 2020

În ziua de 24 noiembrie 2020, a avut loc în sistem videoconferință, cea de-a 56-a Adunare generală a APCEMN, organizată sub Președinția elenă.

Din partea Camerei Deputaților, la această reuniune au participat: doamna deputat Roberta Alma Anastase, Șefa Delegației Parlamentului României la APCEMN, domnii deputați István-János Antal, Ilie Dan Barna, George Șișcu, George-Gabriel Vișan și Constantin-Cătălin Zamfira, în calitate de membri titulari ai delegației române.

Doamna deputat Roberta Alma Anastase a votat în numele delegației române documentele Adunării, în sesiunea plenară. Rapoartele și recomandările celor trei comisii ale Adunării au avut ca tema generală ”Rolul parlamentelor în combaterea pandemiilor” din perspectivă economică, socială, politică și juridică.
Domnul deputat Cătălin Zamfira a prezentat Recomandarea Comisiei pentru probleme economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN, în calitate de președinte al acestei Comisii.
Din partea Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN), s-au adresat participanților la reuniune reprezentanții Președinției-în-exercițiu a României la OCEMN și ai Secretariatului Internațional Permanent al OCEMN.
În cadrul lucrărilor sesiunii plenare, printre altele, a fost adoptat bugetul Adunării pentru exercițiul financiar 2021 și au fost convenite aspecte privind calendarul de evenimente ale Adunării pentru primul semestru al anului 2021, precum și tema generală a acestora: ”Rolul parlamentelor în prevenirea traficului de ființe umane”.
Totodată, cu prilejul acestei reuniuni, a fost organizată sesiunea de vot pentru ocuparea posturilor de secretari generali adjuncți ai Adunării, în care au fost reconfirmați, pentru un nou mandat, reprezentanții României și Republicii Elene.
La finalul sesiunii, președinția în exercițiu a Adunării a fost preluată pentru următoarele șase luni de Parlamentul Republicii Moldova.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 29 ianuarie 2022, 13:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro