Communiques de presse
Photos
Activité parlementaire
2020-present (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
Liens:
valentin.fagarasian@cdep.ro
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2020-présent > Chambre des Députés > Valentin-Ilie Fagarasian > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Valentin Ilie Făgărășian (Grupul parlamentar al PNL)
Dezamăgire față de decizia de a respinge cererea DIICOT de a redeschide dosarul 10 August

Ca român care a locuit peste 28 de ani în diaspora și ca parlamentar care reprezintă românii plecați în afara țării, sunt extrem de dezamăgit de decizia Tribunalului de la București de a nu redeschide dosarul 10 August.

Evident, există responsabili pentru dezastrul care a fost atunci, la protestul diasporei, însă, aparent, Tribunalului București nu îi pasă de acest lucru. Mă tem că, din cauza acestei decizii, credibilitatea justiției românești a avut de pierdut semnificativ.
Președintele Iohannis a cerut joi ministrului Justiției, Stelian Ion, să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 August 2018 să fie clasat. De asemenea, președintele României le-a cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 August să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă.
Nimeni nu poate nega victimele represiunii de la 10 August și, în mod evident, trebuie să fie identificați și vinovații pentru acele victime. Suntem în 2021, sistemul de justiție nu își permite o nouă piatră de moară cum a fost dosarul Mineriadei din 1990.
Diaspora Contează cu adevărat și mă voi lupta să mă asigur că acest lucru devine o realitate.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie mercredi, 8 février 2023, 8:14
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro