Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
Links:
valentin.fagarasian@cdep.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2020-present > Chamber of Deputies > Valentin-Ilie Făgărășian > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Valentin-Ilie Făgărășian (Grupul parlamentar al PNL)
Atingerea obiectivelor campaniei de vaccinare din România și revenirea la normalitate depind de fiecare dintre noi

Deputatul PNL Valentin Făgărășian consideră că Guvernul României a organizat responsabil și eficient campania de vaccinare, iar atingerea țintei de 10 milioane de persoane vaccinate până la finalul verii se poate realiza dacă populația va sprijini acest proces și va dori să se vaccineze:

”Deși statele dezvoltate din Uniunea Europeană au sisteme sanitare performante, procesul de vaccinare se desfășoară cu dificultate, iar ritmul de imunizare nu este la nivelul așteptărilor. În țara noastră, măsurile adoptate de Guvern la finalul anului trecut și începutul acestui an, precum și implicarea structurilor Armatei Române în acest efort național, au determinat o campanie de vaccinare cu rezultate mult peste așteptări, țara noastră fiind în topul statelor care și-au imunizat populația împotriva acestui virus nemilos. De pildă, zilele trecute am reușit deja să depășim cifra de 3 milioane de români imunizați cu una sau două doze de vaccin, ceea ce ne dă speranța că până la începutul verii am putea să depășim 5 milioane și chiar 10 milioane de persoane în luna august. Cu toate acestea, chiar dacă Guvernul s-a achitat ireproșabil de toate sarcinile, a creat centre de vaccinare, a acordat și acordă stimulente personalului medical și a asigurat numărul de doze necesare, fără sprijinul populației nu ne putem atinge nici obiectivele de inumizare și nici nu putem spera la o eliminare totală a restricțiilor. Așadar, fiecare dintre noi ar trebui să înțeleagă beneficiile vaccinării și să își convingă aproiații că vaccinarea împotriva virusului este singura cale către revenirea la normalitate.
Faptul că numărul de persoane imunizate crește de la o zi la alta îmi dă speranța ca în perioada imediat următoare România va acorda o atenție deosebită și românilor plecați temporar din țară, pentru relații de muncă. Vorbim despre milioane de români, frați, surori, părinți sau copii, a căror sănătate trebuie protejată și care nu sunt cuprinși în programele de vaccinare din statele gazdă. Am toată încrederea că Guvernul României va veni cu soluții eficiente în acest sens, indiferent dacă vaccinarea românilor din diaspora se va face în secții consulare sau în aeroporturi. Românii din diaspora își doresc cu toată puterea să se vaccineze pentru a putea continua să lucreze și pentru a putea să-și întrețină și să-și viziteze nestingheriți familiile rămase acasă, în România.”
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania sunday, 29 january 2023, 22:03
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro