primită de la domnul deputat Valentin Făgărășian (Grupul parlamentar al PNL)
Întâlnirea deputatului PNL Valentin Făgărășian cu membri ai Senatului Italiei

Am avut plăcerea de a participa la o întâlnire informală la Senatul Italiei cu senatorul UDC, Antonio Saccone și Paola Binetti, Secretarul Senatului Republicii Italiene.


A fost un prilej minunat pentru a întări relațiile cu România, pentru a identifica puncte comune și pentru a le folosi în scopul dezvoltării ambelor state. Este esențial să consolidăm aceste relații deoarece în Italia locuiesc peste 1,2 milioane de români. Aceștia trebuie reprezentați în mod corespunzător și trebuie să li se ofere siguranța că rămân o prioritate pentru România, indiferent de faptul că se află în afara granițelor. Având în vedere faptul că aceștia se confruntă cu numeroase greutăți, românii din Diaspora trebuie asigurați de faptul că sunt depuse eforturile necesare pentru a-i ajuta și de asemenea, că noi, politicienii, luptăm pentru a le îmbunătăți nivelul de trai.

Întrunirea a avut parte la Palazzo Madama, sediul Sentului. Am fost impresionat de această construcție datorită frumuseții sale inegalabile. Acest palat a fost primul Senat al Regatului Italiei și reprezintă un simbol național italian. Am fost uimit de arhitectura acestuia și de piesele de artă care îți taie răsuflarea.
De adăugat este faptul că în această perioadă Italia se pregătește pentru un moment politic important, respectiv de alegerile administrative locale. Acestea vor avea loc în zilele de 3 și 4 octombrie și vor reprezenta un eveniment însemnat pentru românii stabiliți în Italia. M-am bucurat foarte mult că UDC a propus-o drept candidat pe Andreea Arnăutu. Acesta candidează pentru un loc de consilier local la primăria Romei, iar pe această cale, doresc să o felicit pentru frumoasa realizare. Din experiența personală, vă pot împărtăși faptul că este o persoană remarcabilă. Dedicarea ei este una nemărginită având în vedere faptul că implicarea politică într-o altă țară necesită eforturi extraordinare. Mă bucur că România are reprezentați de seamă în Italia care depun eforturi constante pentru binele comun, pentru îmbunătățirea condițiilor de trai (în acest caz, a locuitorilor din Roma). Astfel, pot spune cu încredere că avem o comunitate cu oameni de valoare, care se implică în viața politică a țării gazde și produc schimbări reale.
Votul este cea mai importantă formă de participare politică a cetățenilor și un instrument fundamental în procesul de integrare. De aceea, invit toți românii care sunt posesori de tessera elletorale să participe într-un număr cât mai mare la aceste alegeri!