Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
Links:
valentin.fagarasian@cdep.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2020-present > Chamber of Deputies > Valentin-Ilie Făgărășian > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Valentin Ilie Făgărășian (Grupul parlamentar al PNL)

Astăzi, 4 mai 2022, am participat la o întâlnire de lucru cu ministrul Muncii din Republica Italiană, domnul Andrea Orlando, Ambasadorul Republicii Italiene în România, domnul Alfredo Maria Durante Mangoni, precum și doamna Mara Calista, deputat și membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

Punctele abordate în cadrul acestei discuții au subliniat importanța comunității de români din Italia. Aportul economic adus de cea mai numeroasă categorie de imigranți din Italia poate fi ușor identificat, deoarece aproximativ 3% din PIB-ul Italiei provine din munca românilor stabiliți în Peninsulă. De asemenea, în anul 2020, românii au plătit statului italian impozite în valoare de 750 milioane de euro. Temele abordate au inclus dosarele de pensii, precum și consolidarea relațiilor bilaterale dintre România și Italia.
Memorandumul de înțelegere privind colaborarea și schimbul de informații în domeniul inspecției muncii semnat astăzi va avea un impact semnificativ în profesionalizarea și armonizarea condițiilor de lucru și a legilor din cele două țări. Mai mult decât atât, cooperarea în ceea ce privește certificarea și confirmarea stagiilor de cotizare ale cetățenilor români care lucrează în Italia este un pas esențial care necesită acțiuni imediate.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania monday, 30 january 2023, 14:24
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro