primit de la domnul deputat Valentin-Ilie Făgărășian (Grupul parlamentar al PNL)
Am lansat ”Ghidul de reîntoarcere în țară” pentru românii din diaspora

Deputatul PNL Valentin Făgărășian, deputat ales în circumscriptia electorală pentru diaspora, anunță lansarea ”Ghidului de reîntoarece în țară” pentru românii plecați în străinătate, un instrument deosebit de util pentru relația cu autoritățile statului român:

”O mare parte din românii din diaspora trăiesc printre străini, dar cu gândul că la un moment dat se vor întoarce acasă. Poate când termină copiii școala, când termină de ridicat o casă sau chiar când se pensionează - întotdeauna există, acolo undeva în spatele grijilor zilnice, acea speranță de a se întoarce la locul de care aparțin. Însă, de multe ori, această reîntoarcere este amânată de sentimentul de inadecvare la mediul românesc părăsit acum mulți ani, de acea teamă de incertitudine. „Ce voi face odată întors acasă?” - aceasta este întrebarea cea mai frecventă care aduce cu sine îngrijorările procesului de a începe de la zero.
Pentru cei care se simt pregătiți să se întoarcă acasă, pentru cei care au nevoie de informații pentru a face un plan concret și pentru toți românii din diaspora care încă își caută curajul de a lăsa străinătatea în urmă, am pregătit un ghid care nu este doar util, ci și un îndemn care dovedește că schimbarea este posibilă.
În interiorul acestui ghid de reîntoarcere în țară românii pot găsi informații despre cum poți reînscrie copii la școală în România, despre actele necesare, locuri de muncă și drepturi sociale și despre soluțiile disponibile pentru toate problemele cu care s-ar putea confrunta la revenirea acasă.
Românii interesați de Ghid sunt invitați să acceseze următoarea pagină electronică - https://valentinfagarasian.com/ghid-reintoarcere/ ” .