Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Gheorghe Dragomir > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Gheorghe Dragomir (Grup PNL)
Majestatea Sa Regele Mihai, garanția unei Românii bazate pe valoare, credință și modestie

Întreaga societate l-a sărbătorit, duminică, 25 octombrie a.c., împreună cu Familia Regală, pe Regele Mihai, care a împlinit onorabila vârstă de 94 de ani.

Majestatea Sa este ultimul rege al României și unul dintre puținii șefi de stat în viață din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. În ciuda tuturor greutăților, Majestatea Sa a traversat aproape un secol de viață, având statura unui om de stat adevărat: calm, bun, curajos și drept.
Nici o altă persoană nu simbolizează mai bine tragedia românilor din ultima jumătate de secol, decât Regele Mihai. El s-a născut să devină un mare rege într-o țară a cărei dezvoltare era comparabilă, la acea vreme, cu cea a Belgiei. Din păcate, istoria a fost potrivnică atât lui, cât și poporului său. Întâi a trebuit să lupte împotriva naziștilor, iar mai apoi a comuniștilor. A fost un monarh constituțional, într-o vreme în care Europa era dominată de dictatori. Pe perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, Regele Mihai i-a îmbărbătat pe ostașii români care au luptat pentru reîntregirea țării, însă nu a fost de acord cu depășirea liniei Nistrului. La 23 august 1944, Regele a hotărât, în ciuda refuzului Mareșalului Antonescu, trecerea României în tabăra aliaților săi tradiționali, fapt care a scurtat războiul și a cruțat multe vieți. Din 1944, Regele s-a opus din toate puterile instaurării autorității comuniste. După o domnie zbuciumată, în care a dat dovadă de multă înțelepciune și devotament, a fost nevoit să abdice în anul 1947, prin decizia sa salvând viața a peste 1.000 de tineri aflați în închisoare. Deși constrâns să semneze decretul de abdicare, luând calea exilului, Regele Mihai nu și-a uitat poporul și țara și nu a încetat niciodată să pledeze cauza României, țara în care s-a născut și a domnit.
Aceasta este istoria pe scurt a unui Rege și a poporului Său. O istorie despre eroism, modestie, credință, victorie și înfrângeri.
Așa cum spunea Majestatea Sa Regele Mihai, „lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața”. Cuvinte de actualitate dacă urmărim ceea ce se întâmplă astăzi pe scena politică românească...
Din fericire, Regele Mihai este garanția faptului că încă putem spera la o Românie altfel, bazată pe credință, valoare, modestie și democrație.
La mulți ani, Majestate!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 18 ianuarie 2020, 11:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro