Curriculum Vitae
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Constantin Galan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ovidiu Ganț (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

În perioada 18 - 22 martie 2014, m-am deplasat în Germania, la Berlin. Am făcut parte din delegația oficială condusă de către domnul Titus Corlățean, Ministrul Afacerilor Externe.

În acest cadru, am participat la întâlnirea cu domnul Frank Walter Steinmeier, Ministru Federal de Externe și cu Președintele Comisiei de Politică Externă, dr. Norbert Rottgen, deputat CDU, prezentând situația minorității germane din România. Am adresat ambilor interlocutori invitația de a vizita România (București și Sibiu). ^
M-am întâlnit și cu domnul dr. Bernd Fabritius, deputat CSU, originar din România și cu un grup de deputați CDU și CSU din Comisiile de Politică Externă și Afaceri Europene cu care am discutat despre situația din Ucraina, aderarea României la Spațiul Schengen, relațiile politice și economice bilaterale și situația minorității germane din România.
În continuare, am participat alături de Ambasadorul R.F.G în România, dl Werner Hans Lauk la declarația doamnei cancelar dr. Angela MERKEL despre Ucraina, din Bundestag.
La Munchen, am discutat cu reprezentanții Ministerului Muncii și Chestiunilor Sociale despre Comisia Mixtă România - Bavaria, proiectele sociale derulate în țara noastră de către Fundația Bavaria - România și despre prezența în România a Președintelui Parlamentului Bavariei, doamna Barbara Stamm.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 29 ianuarie 2023, 7:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro