Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Interviuri
Galerie foto
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Sanda-Maria Ardeleanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


privind vizita de lucru la Suceava a domnului Fabien Flori, Director regional, Biroul Europa Centrală și de Est, Agenția Universitară a Francofoniei

Directorul BECO-AUF, domnul Fabien Flori, a desfășurat, joi, 7 mai 2015, la Suceava, o vizită de lucru în cadrul căreia a participat la mai multe întâlniri cu studenții, profesorii și conducerea Universității "Ștefan cel Mare" Suceava.

La conferința intitulată "La Francophonie et les sciences", de la Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava, alături de domnul Fabien Flori s-a aflat prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, Președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei. În discuțiile cu studenții și cadrele didactice prezente la conferință s-a discutat despre oportunitățile de studiu din cele 26 de țări în care Agenția este prezentă, despre oferta de stagii de perfecționare și burse profesionale în cadrul unor companii franceze, intermediate de AUF, precum și despre proiectele interuniversitare care se desfășoară prin intermediul Agenției Universitare a Francofoniei.
După discuțiile purtate cu studenții Universității "Ștefan cel Mare", domnul Fabien Flori a participat la o întâlnire cu conducerea Universității "Ștefan cel Mare" Suceava, după care a avut o întrevedere cu coordonatorii masteratului francofon "Teoria și practica traducerii".
Vizita de lucru de la Suceava s-a încheiat la Biroul Francez, de la Casa Prieteniei, în cadrul căreia prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu a prezentat activitățile desfășurate la săptămânal în cadrul "După-amiezelor francofone la Suceava", prin care se promovează Francofonia în rândul publicului larg.
În acest context, s-a discutat despre importanța reînființării la Universitatea din Suceava a postului de lector francez, despre urgentarea instalării unui Centru de Excelență sub autoritatea AUF, ca și oportunitatea sprijinirii Masteratului cu diplomă dublă "Teoria și practica traducerii", la Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava și la Universitatea de Stat Moldova din Chișinău.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 27 ianuarie 2021, 11:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro