Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
1996-2000 (dep.)
1992-1996 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Slavomir Gvozdenovici > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Slavomir Gvozdenovici (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

În perioada 8-10 noiembrie 2013 am participat la Viena, la ]ntâlnirea comunităților sârbe din Austria, Slovacia, Ungaria și România.

Cu această ocazie, am susținut două comunicări, una despre minorităților naționale din România, organizarea, reprezentarea parlamentară și activitățile lor social-culturale, iar a doua, despre minoritatea națională sârbă din țara noastră, despre istoria, moștenirea culturală și activitățile organizate de Uniunea Sârbilor din România, organizație reprezentativă a comunității naționale sârbe.
La Viena, am avut posibilitatea de a vorbi despre soluționarea problemelor minorităților naționale și despre sprijinul acordat de statul român pentru susținerea organizațiilor minoritare și pentru activitățile lor, subliniind modul european de soluționare a problematicii minorităților naționale din țara noastră.
În acest context, am prezentat situația minorității naționale sârbe, a culturii sârbilor din România, a școlilor cu predare în limba maternă, a activităților editoriale a Uniunii Sârbilor din România, a presei în limba sârbă din țara noastră, subliniind că, astăzi, sârbii din țara noastră reprezintă un model când este vorba despre activitatea editorială și culturală pentru întreaga diasporă sârbă.
Organizatorii, respectiv Societatea cultural-educativă "Prosvjeta" din Viena, și Uniunea Sârbilor din Austria, au organizat o seară literară dedicată activității mele de scriitor, traducerilor, antologiilor și celor 30 de cărți de poezie pe care le-am publicat în cei 60 de ani de viață.
În concluzie, participanții au decis ca anul viitor să fie organizată o Conferință a comunităților sârbe din Europa, riverane Dunării.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 10 decembrie 2022, 10:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro