Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
mihai.lasca@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mihai Ioan Lasca > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mihai Ioan Lasca (neafiliat)
Dictatura militară a Guvernului este mai periculoasă decât orice boală!

Domnul deputat Mihai-Ioan Lasca a susținut marți, 8 martie, în cadrul ședinței Camerei Deputaților, următoarea declarație politică:

”De azi, România nu mai este în stare de alertă și se pare că acest fapt nu este pe placul Guvernului pentru că românii sunt din nou «liberi» și «au drepturi constituționale». Acum, sloganul prin care se induce frica nu mai este «Virușii din aer!», ci «Vin rușii prin aer!».
Guvernul României profită și exploatează fără scrupule situația conflictului din Ucraina și forțează nota dorind să inventeze, bineînțeles în același mod neconstituțional, o nouă stare prin care să panicheze și să controloze românii: situația de criză.
Această situație de criză inventată pe repede înainte de Guvern are doar scopul de a scoate din mințile românilor ideea că s-au născut liberi. Acest Guvern meschin dorește să dispună de viețile românilor fără a-i păsa de consecințe, la fel cum au făcut cu serurile experimentale care ofereau în mod iluzoriu privilegii.
Este incredibil de grav că Guvernul își inventează neconstituțional, strict pentru sine, o «situație de criză» foarte asemănătoare cu dictatura militară.
Prin această situație de criză inventată artificial, care nu are la bază vreun argument logic sau legal, se urmărește un lucru foarte grav, respectiv transferul de autoritate către forțele armate străine. Oare ce român va accepta să fie folosit drept carne de tun de către străini? Oare Guvernul nu realizează pericolul la care se expune prin această intenție incredibil de periculoasă pentru români?
Situația de criză nu există decât în capul guvernanților. Pentru aceștia, triplarea facturilor nu a reprezentat o situație de criză, dar brusc, pentru aceștia reprezintă o situație de criză ceea ce se întâmplă dincolo de granițele țării. Dacă sunt atât de buni strategi le recomand să plece toți în Ucraina și să gestioneze situația de criză de acolo și nu să terorizeze românii cu un război care nu ne privește.
După peste 30 de ani de la Revoluție încă avem mame care își abandonează copiii în spitale din cauza situației financiare, încă avem bătrâni cu pensii mizere, încă avem români care mor iarna pe străzi pentru că nu au un acoperiș deasupra capului, iar Guvernul nu a văzut asta ca o situație de criză!
Ni se prăbușesc avioane pe timp de pace, iar Guvernul visează război! Acum se pare că boala covidului nu se va răspândi pe front atunci când răniții vor fi duși în spate de camarazi. Acest Guvern ipocrit uită că mitraliera AK-47, inventată de rusul Mihail Kalașnikov, se află în dotarea a peste 50 de armate din lume. Țări mult mai puternice decât România au ajutat Ucraina prin aprinderea de lumini în culorile drapelului acesteia, iar românii i-au primit în casă pe cei fugiți din Ucraina. Eu cred că sprijinul trebuie să se oprească aici pentru că altfel guvernanții vor avea de înfruntat o situație de criză cu adevărat.
În încheiere spun doar atât: acest război nu este pentru noi, pentru că nici noi nu suntem pentru el! România trebuie să rămână neutră!
Așa să le ajute Dumnezeu guvernanților!”, a precizat deputatul independent Mihai-Ioan Lasca.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 12 august 2022, 11:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro