Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (sen.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Eleonora-Carmen Hărău > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna depuat Eleonora - Carmen Hărău (Grup PNL)
Între drepturile cetățenești ale hoțului și drepturile cetățenești ale păgubitului

Recentele decizii ale Curții Constituționale, cu privire la neconstituționalitatea interceptărilor în cadrul procedurii urmăririi penale, au produs îngrijorarea îndreptățită a organelor de anchetă și a opiniei publice, în ceea ce privește dosarele aflate în lucru.

Guvernul a găsit o soluție, respectiv emiterea unei Ordonanțe de Urgență, prin care să se evite o breșă periculoasă în îndeplinirea actului de justiție. Dincolo de controversele între specialiști în drept, mai mult sau mai puțin avizați, problema a căpătat o rezolvare rapidă, instituțională, provizorie ce-i drept, așa cum ne informează ministrul Justiției, Raluca Prună. Dar sistemul își poate îndeplini funcția.
Din punct de vedere politic, nimic de comentat de către Partidul Național Liberal, susținătorul statului de drept! Poate doar felicitări publice adresate celor care s-au mișcat suficient de repede pentru a evita blocajele.
Asistăm, însă, în tabăra PSD și ALDE, la o adevărată revoltă împotriva ministrului Justiției, întâmplător femeie, și la adresa unuia dintre co-președinții PNL, în mod întâmplător și, se vede treaba, foarte convenabil, tot femeie. Dl Victor Ponta și dl Călin Popescu-Tăriceanu, scandalizați, își ies din pepeni și vorbesc cum le vine la gură despre Raluca Prună și despre Alina Gorghiu. Ce invective au scos cei doi, din propria dotare de "lorzi", la adresa unor demnitari-femeie nu are relavanță decât în ceea ce privește abordările lor jignitoare atunci când le lipsesc argumentele. Când ataci femei, ai o armă în plus: misoginismul!
Mult mai relevantă este, însă, manipularea ordinară la care se pretează mașina politică de asalt a PSD și ALDE, împotriva statului de drept. Vorbind despre noua situație juridică, ministrul Raluca Prună a spus: "Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi este un lux teoretic." Ce observație critică poți face, ca liberal, unui astfel de enunț?! Cum poate fi acuzată, suburban și misogin, Alina Gorghiu, de către Tăriceanu, că nu s-a aliniat cu el, în manipularea grosolană prin care s-a trunchiat tendențios declarația ministrului?!
Nu, Domnule Tăriceanu, nu, domnule Ponta, nu este cazul să ne intereseze prioritar drepturile cetățenești ale hoților! Asta înseamnă, de fapt, combaterea slabă a infractionalității despre care vorbește Raluca Prună! Prea am avut parte de ea, zeci de ani, timp în care România s-a scurs, picătură cu picătură, în buzunare mafiote! Ignorându-se, mult prea mult timp, dreptul românilor de a nu fi jefuiți, mase largi de cetățeni și-au văzut călcată în picioare șansa la o viață decentă în propria țară! Domnule Tăriceanu, orice precupeață de la piață (că tot ați adus vorba despre precupețe) înțelege lucrul acesta, pentru că l-a experimentat în familia ei! Și prin aceasta, precupeața vă este superioară, cel puțin din punctul de vedere al onestității!
Și, da, prioritatea care s-a dat drepturilor cetățenești ale hoților, în detrimentul drepturilor cetățenești ale păgubiților, a fost un lux care ne-a costat enorm... Este un lux al cărui cost o clasă politică responsabilă nu trebuie să și-l mai asume!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 20 noiembrie 2019, 10:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro