Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (sen.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Eleonora-Carmen Hărău > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Prin urmare, aflăm că, în cursul acestei săptămâni, proaspătul-întors din SUA, premierul României, pretinde, în ședința de guvern, reluarea discuțiilor legate de taxa pe stâlp. Din câte aflăm, pe surse ( căci transparența guvernării Ponta este inadmisibil de opacă) se pune la cale, nimic altceva, decât exonerarea de la plata "taxei pe stâlp" a giganților multinaționali Exxon și Lukoil care dețin sonde petroliere pe platforma Mării Negre. Primii sunt americani și, se vede treaba, ei au fost negociatorii care l-au lămurit pe primul-ministru. În bună regulă non-discriminatorie, profită însă și rușii de la Lukoil!
Despre discriminarea la care este supus agentul economic autohton, guvernanților nu le pasă! Insistența mea și a colegilor mei de a exonera de la plata acestei taxe constructiile speciale din agricultură (sere, hambare, și altele asemenea) pentru a sprijini agenții economici din agricultură să devină capabili să-i hrănească pe români s-a izbit ca de un zid! Reprezentanților Puterii le plac, se pare, extrem de mult merele din Slovenia, castraveciorii bulgărești, roșiile spaniole, morcovii turcești sau fasolea uscată din Egipt(!?) Ministerul Finanțelor a invocat dificultăți de ordin metodologic, deputații din arcul Puterii au invocat nevoia de a alimenta bugetul... Și s-a tranșat prin vot : pentru români nu se poate! Se pare însă că se poate pentru americani... și pentru ruși! Iar noi, parlamentarii români, am contribuit și de această dată să crească importul de produse agricole, în dauna României !
Se mai miră cineva, în condițiile unor asemenea discriminări, că 4 milioane de români "și-au luat lumea în cap”, renunțând să trăiască în țara lor?!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 19 noiembrie 2019, 4:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro