Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (sen.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Eleonora-Carmen Hărău > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Carmen Harău (Grup PNL)
Confruntarea politică- proces care trebuie să aducă beneficii românilor

Alegerile prezidențiale din 2014 au generat o imensă surpriză pentru toți aceia care, fiind de o lungă perioadă de timp trăitori într-un turn de fildeș, fără contact cu omul de rând, au crezut că o mașinărie politică bine structurată, cu activiști câtă frunză și iarbă, cu grămezi de bani, cu propagandă pusă la punct cum numai PSD poate să o facă, va zdrobi un amărât de primar provincial, ardelean (adică domol) pe de-asupra!

Klaus Iohannis a părut a fi o victimă sigură!
Dar poporul român l-a promovat pe Om, preferîndu-l mașinăriei politice. Victor Ponta a fost un candidat neaoș dâmbovițean, creeat de sistemul impus în politică de președintele Băsescu, cu ceartă, scandal, glumițe și ironii care fac deliciul presei și-i țin "calzi" pe activiști. Remarci de felul :" Mamă, ați văzut ce i-a zis-o Crin, aseară pe B1 TV ?!" Lui Ponta, lui Băsescu, moderatorului...de fapt nu contează cui... Sau: " Ne-a zis-o, al dracu' Băsescu!"
Și-mi venea să întreb, eu politician cu doar ceva mai mult de un an vechime, cu gândul la sărăcia din Hunedoara, colegiul meu de deputat: " Da...Și?! " Am avut o satisfacție uriașă când am constatat, la votul pentru prezidențiale, că nu m-am înșelat, că, întocmai ca hunedorenii mei, românii s-au săturat de confruntări politice de televizor și au transmis mesajul că nu aceasta este agenda lor!
Politicienii care nu vor înțelege acest lucru vor trebui să se reorienteze din punct de vedere profesional, în anii administrației Iohannis!
În sensul celor semnalate mai sus, doresc să mă refer la Codul Fiscal propus spre analiză publică de către Guvernul PSD-PC-PUNR.
Graba cu care a fost aruncat pe piață, înainte de data anunțată de PNL pentru finalizarea programului propriu de guvernare, fără studiu de impact, fără să fie foarte clar explicat de unde vor apărea cel 16 mld. lei lipsă în încasări, dovedește componenta electorală, de confruntare politică a inițiativei PSD. Dar nu pot să nu constat că noul comportament politic generat de apariția președintelui Iohannis a obligat confruntarea politică, până acum derulată în planul vorbelor, să se plaseze la alt plan, și anume al faptelor!
Dacă Noul Cod Fiscal va fi cu adevărat promovat de PSD și se va dovedi viabil, ca politician responsabil, salut acest demers de scădere a poverii fiscale, chiar dacă multe din prevederile sale sunt plagiate din programul PNL...Ar fi bine pentru țară ca Guvernul, împins de la spate de PNL, care adevenit deja, o forță politică "altfel", să facă din Codul Fiscal o armă de confruntare politică, folositoare românilor...
De meteahna cu plagiatul...nu ne-am propus să-l vindecăm noi, cei de la PNL pe domnul Victor Ponta, dar în legătură cu micșorarea taxelor și impozitelor suntem foarte determinați și interesați ca acest lucru să se întâmple efectiv.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 13 noiembrie 2019, 4:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro