Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Dumitru Mihalescul > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dumitru Mihalescul (Grup PNL)
Nici oaia și nici frunza nu sunt adevăratele probleme ale turismului românesc

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul reacționează și critică stângăciile Guvernului PSD în a promova interesele turismului românesc:

„În toți anii care au trecut de la căderea comunismului au existat nu una, ci mult mai multe tentative de a promova România în străinătate, mai ales ca atracție turistică. Ar fi păcat să uităm cum s-au cheltuit milioane bune de lei pentru editarea unor materiale de promovare, total inutile cum a fost de pildă „Eterna și fascinanta Românie”, al cărei unic câștig a fost acela de a umple buzunarele unora. S-a mai încercat și promovarea României și a românilor ca neam de vampiri, prin Dracula Land. Și acel proiect a murit înainte să înceapă, dar unii au câștigat suficient din el. Ceva mai recent, din fonduri europene, a apărut frunza, un element destul de controversat care și el a stârnit discuții, atât cu privire la încălcarea unor drepturi de autor, cât și cu privire la identificarea noastră națională cu un astfel de logo. Și, ca să ne facem de râs până la capăt, observ că guvernanții de astăzi reinventează oaia ca emblemă națională. Dacă n-ar fi pură incompetență, aș considera fără ezitare că toate aceste eșecuri sunt doar rezultatul relei-credințe a celor care au guvernat destinul României. Nu poți să nu constați faptul că cel mai bun și aproape singurul promotor al intereselor de imagine și turistice ale țării noastre este prințul moștenitor al Coroanei britanice, în timp ce guvernanții români încă dezbat și se străduiesc să afle oare care-i mai bună, oaia sau frunza.”
Deputatul PNL de Suceava consideră că PSD a deraiat cu totul în a susține turismul românesc, în special cel bucovinean, ultima lovitură fiind dată prin amânarea implementării tichetelor de vacanță pentru bugetari.
„Actualul ministru al turismului se lăuda că va face Bucovina drept cea mai importantă destinație turistică a României. Ce a făcut oare Guvernul pentru promovarea Bucovinei ca destinație turistică în această primă jumătate de an? Nimic! Ce ar fi putut face? Multe! În primul rând, sunt foarte multe lucruri care pot fi făcute, fără să implice foarte mulți bani. Așa, Guvernul nu s-ar mai scuza invocând în permanență lipsa banilor. Ajunge deja lovitura pe care a dat-o turismului intern, prin faptul că a amânat fără termen implementarea tichetelor de vacanță pentru bugetari. De fapt nici nu cred că se aștepta cineva ca PSD să facă o asemenea politică în interesul turismului românesc. Înțelegem că PSD nu o să construiască niciodată o autostradă sau un drum modern către Bucovina! Mai înțelegem că PSD la guvernare nu a ridicat niciodată privirea spre acest colț de țară, cel mai sărac din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, nu am fi avut nevoie de milă de la București, ci doar de sprijin pentru a ne putea ajuta singuri. Nici pe acesta nu l-am obținut! Personal, cred cu toată puterea că turismul este una dintre cele mai la îndemână soluții și activități economice pentru a scoate mare parte din țară din sărăcie. Pentru aceasta nu trebuie decât un minimum de voință politică al celor care guvernează! De aceea, le-aș sugera celor care se află vremelnic la putere și conduc astăzi România, fie de la Guvern, fie ca membri ai majorității parlamentare, să lase și frunza și oaia în pace și să se ocupe de problemele reale ale turismului românesc”, a declarat deputatul PNL.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 ianuarie 2022, 23:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro