Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Dumitru Mihalescul > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Dumitru Mihalescul (Grup PNL)
Guvernul Dragnea 3 are deja zilele numărate

Deputatul PNL, Dumitru Mihalescul, a votat împotriva învestiturii Guvernului condus de Viorica Dăncilă, argumentând că decizia s-a bazat pe faptul că acest ultim cabinet nu este decât Guvernul Dragnea cu numărul 3, reinventat, recosmetizat, bazat pe un program de guvernare la fel de mincinos ca și precedentele și la fel de evaziv în obiective de modernizare a țării.

Cea mai mare parte dintre noii miniștri au o slabă reputație profesională, care nu oferă în niciun fel garanția că peste 6 luni România nu va fi aruncată într-o nouă criză politică, iar doamna Dăncilă nu va avea soarta domnilor Grindeanu și Tudose: ”Guvernul Dragnea 3 nu mi-a oferit nici cea mai mică șansă să mă gândesc, măcar pentru o clipă, că aș putea vota altfel decât împotriva învestiturii. Am înțeles cu toții că oricât de mulți prim-minștri va mai schimba și va mai propune PSD-ALDE, adevăratul prim-ministru va fi tot Liviu Dragnea. Tot el va conduce, tot el va lua decizii, iar prioritățile sale personale vor fi prioritățile Guvernului. De asemenea, am mai înțeles că oricâți miniștri de finanțe se vor mai perinda prin Guvern, niciunul nu va avea vreun cuvânt de spus, pentru că tot Darius Vîlcov va fi cel care va decide asupra politicii fiscale și asupra cheltuielilor publice, deși domnul Vîlcov a făcut atât de mult rău, numai în ultimul an, prin schimbările fiscale aberante respinse de toată societatea românească: split TVA, supra-acciza la carburanți, supra-taxarea muncii, transferul de contribuții, anularea unor facilități pentru persoanele cu handicap și lista este foarte lungă. ” a precizat deputatul PNL, Dumitru Mihalescul.
Deputatul PNL a mai precizat că, evaluând Guvernul Dragnea 3 după prestațiile pe care le-au avut miniștrii vechi și noi la audierile din comisiile permanente ale Parlamentului, acesta va fi un guvern și mai slab decât precedentele, conduse de Grindeanu și Tudose: ”Am participat ieri la audierea a nu mai puțin 6 miniștri propuși să facă parte din Guvernul Dragnea 3 și am constatat cu neplăcere că prestația celor propuși să ocupe un fotoliu de ministru a fost extrem de slabă, că aceștia nu au reușit să se identifice ei înșiși cu obiectivele programului de guvernare, că nu cred în propriul program și că trebuie să stea cu bagajele gata făcute, pregătiți de plecare. De aceea, pentru anul 2018, eu nu am nicio speranță că Guvernul va aduce vreo umbră de bunăstare pentru români, salarii mai bune pentru dascăli și medici, avantaje competitive pentru agenții economici, pentru antreprenori sau că vom vedea vreun proiect de infrastructură demarat.”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 24 ianuarie 2022, 21:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro