Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Dumitru Mihalescul > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Dumitru Mihalescul (Grupul parlamentar al PNL)
Voi propune modificarea Legii audiovizualului, astfel încât publicitatea la jocurile de noroc să fie interzisă

Dumitru Mihalescul, deputat PNL de Suceava, a demarat elaborarea unei propuneri legislative pentru modificarea Legii nr.504 din 11 iulie 2002 a audiovizualului, astfel încât orice formă de comunicare comercială audiovizuală care promovează jocurile de noroc să fie interzisă:

”Cu peste 10 ani în urmă, în România s-a luat o decizie foarte bună, fiind interzise comunicările comerciale care promovau țigările și băuturi alcoolice la radio și televiziune, dar și prin alte forme de publicitate. Eram pe atunci printre ultimele state în care se promovau două dintre cele mai periculoase vicii pentru sănătatea oamenilor. Astăzi, când se presupune că ar trebui să fim mult mai evoluați legislativ față de momentul premergător aderării la Uniunea Europeană, la radio și la televiziune se promovează extrem de agresiv iluzia jocurilor de noroc, din care știm cu toții că de îmbogățit nu s-a îmbogățit niciun jucător, ci doar unii patroni. Este plină presa de știri cu drame ale unor oameni care au pierdut tot ceea ce au agonisit în viață, crezând că vor câștiga ceva din noroc, nu din muncă. Mai mult decât atât, Organizația Mondială a Sănătății a inclus dependența de jocuri de noroc în categoria bolilor mintale, fiind în aceeași categorie cu dependența de droguri de mare risc. Și, chiar și în aceste condiții, legislația românească permite și parcă stimulează promovarea jocurilor de noroc, inclusiv în rândul copiilor. În foarte scurt timp voi înainta Parlamentului un proiect prin care Legea audiovizualului va fi completată cu interdicția comunicărilor comerciale pentru jocurile de noroc. Nu am nimic personal cu acest sector economic de activitate, care este orientat către profit, însă cred că s-au depășit niște limite ale bunului simț, fiind tot mai puternic expuși acestei tentații inclusiv copii din clasele gimnaziale.”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 24 ianuarie 2022, 22:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro