Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Natalia-Elena Intotero > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Comisia pentru politică externă
Președintele Comisiei pentru politică externă, domnul Borbély László, împreună cu doamna Natalia Elena Intotero și domnul Vlad Gheorghe Nistor, vicepreședinți ai Comisiei, au avut o serie de întrevederi cu domnul Galust Sahakyan, președintele Adunării Naționale a Republicii Armenia, cu domnul Artak Zakaryan, președintele Comisiei pentru politică externă din Adunarea Națională, precum și cu dl Karen Nazaryan, ministru adjunct al afacerilor externe, în programul vizitei oficiale, pe care aceștia o efectuează în Republica Armenia, în perioada 21 – 23 septembrie.


Președintele Borbély a subliniat că vizita delegației române coincide cu cea de a 24-a aniversare a proclamării independenței Republicii, România fiind și prima țară care a recunoscut independența Armeniei. Totodată, a fost evidențiat parteneriatul profund între cele două țări, întărit și de importanta comunitate armenească care trăiește în România. El a adăugat că țara noastră, situată la granița estică a NATO și a Uniunii Europene, urmărește cu deosebită atenție schimbările geo-politice din regiune și că este important, îndeosebi acum, când întreaga Europa este confruntată cu grave provocări, ca în această regiune să există stabilitate, ca liderii statelor care se învecinează să folosească calea dialogului și să găsească soluții comune pentru problemele apărute.
Delegația română a mai apreciat că pentru Armenia este foarte important să continue relațiile cu Uniunea Europeană, să fie rezolvată, în sfârșit, problema vizelor, ceea ce ar ușura mult viața cetățenilor armeni. S-au dat asigurări pentru sprijinul României în demersurile pro-europene, atât prin asistența tehnică oferită cât și prin împărtășirea experiențelor noastre de până acum. Referitor la evenimentele din anul 1915, s-a afirmat că România împărtășește sentimentele încercate de poporul armean și cinstește alături de acesta amintirea victimelor, acestea fiind căile pentru a ne asigura că tragediile istoriei nu se vor repeta niciodată.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 29 ianuarie 2023, 10:52
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro