Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Natalia-Elena Intotero > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Vizita a fost făcută la invitația părții turce și a cuprins întâlniri la nivel înalt cu reprezentanți ai Marii Adunări Naționale a Turciei, ai Guvernului și ai partidelor parlamentare.
Cu ocazia întrevederilor, cele două părți au abordat teme privind dezvoltarea relațiilor parlamentare bilaterale româno-turce, a cooperării dintre România și Turcia în domeniul politic, economic și cultural. S-a reamintit faptul că anul acesta se împlinesc 135 de ani de relații diplomatice între Turcia și România și a fost semnalat rolul important pe care îl au cele două state în politica regională din Balcani. De asemenea, s-a discutat despre eforturile intense și progresele realizate de Turcia în procesul de pre-aderare la Uniunea Europeană și despre sprijinul puternic și sincer pe care România îl acordă sistematic și constant acestei aspirații. A mai fost dezbătută necesitatea amplificării relațiilor comerciale.
Vizita la Ankara a delegației Parlamentului României a constituit un pas important în extinderea relațiilor dintre cele două țări și a readus în prim-plan rolul diplomației parlamentare în consolidarea și dezvoltarea relațiilor bilaterale.
Cele două părți au subliniat că, în continuare, este necesară menținerea dialogului politic bilateral la toate nivelurile, pentru ca astfel colaborarea și cooperarea dintre România și Turcia să își poată atinge întregul potențial, în toate domeniile.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 6 februarie 2023, 18:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro