Privind participarea la Conferința interparlamentară cu tema: „Transformând regiunea Balcanilor de Vest – o perspectivă parlamentară privind rolul și viitorul procesului de aderare la UE”

Domnul deputat Ștefan Mușoiu, vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene și domnul deputat Ilie Dan Barna, vicepreședinte al Comisiei pentru politică externă, vor participa, în data de 5 octombrie 2018, la Sofia, la Conferința interparlamentară cu tema: „Transformând regiunea Balcanilor de Vest – o perspectivă parlamentară privind rolul și viitorul procesului de aderare la UE”, eveniment organizat de Adunarea Națională a Republicii Bulgaria și de Parlamentul European.

La această conferință vor participa, printre alții, europarlamentari, parlamentari din zona Balcanilor de Vest, din țările membre UE, reprezentanți ai organizațiilor regionale non-guvernamentale și reprezentanți ai mass-media.
Conferința este dedicată zonei Balcanilor de Vest, temă principală a Președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene, și are loc în cadrul Programului de suport pe care Parlamentul European îl asigură parlamentelor în procesul de aderare la Uniunea Europeană.
Unul din principalele obiective ale conferinței este de a sublinia rolul Parlamentelor Naționale și al Parlamentului European în ceea ce privește creșterea perspectivei europene a Balcanilor de Vest. De asemenea, vor avea loc dezbateri privind rolul parlamentelor în elaborarea reformelor necesare pentru pregătirea pentru aderare și discuții privind viitorul Uniunii Europene.
Programul conferinței prevede totodată contribuții ale parlamentarilor din Austria și România, în contextul președințiilor acestor țări la Consiliul Uniunii Europene, și puncte de vedere ale reprezentanților din cadrul organizațiilor regionale partenere – AP SEECP, Grupul Visegrád și Adunarea Baltică.