Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Mihai Valentin Popa > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Primele două zile au fost consacrate lucrărilor în comisiile de specialitate ale Adunării, unde s-au dezbătut mai multe proiecte de rapoarte ce urmează să fie adoptate de Adunare cu ocazia Sesiunii anuale de la București, din toamna acestui an.
Mai multe din rapoartele Adunării aduc în atenție amenințarea rusă, parlamentara germană Ulla Schmidt, raportor al Comisiei pentru dimensiunea civilă a securității pe tema stabilității în regiunea Mării Negre, a subliniat că deteriorarea pe care o prezintă securitatea la nivel mondial în ultimii ani minează eforturile dedicate dezvoltării cooperării și identității regionale din zona Mării Negre. Concentrarea militară atinge niveluri periculoase, mai multe conflicte rămân nesoluționate, în timp ce Rusia își mărește prezența substanțial în regiune.
În mai multe rânduri, parlamentarii Adunării au subliniat faptul că este important ca NATO să rămână fermă împotriva atacurilor cibernetice ruse, știrilor false și oricăror altor eforturi care erodează unitatea vestică și structura globală de securitate.
Mai mulți înalți oficiali georgieni au subliniat progresele Georgiei în întărirea democrației și apropierea de instituțiile occidentale, precum și dorința Georgiei de a găsi soluții pașnice pentru rezolvarea conflictelor în regiune și de a se integra în NATO. O declarație de susținere a Georgiei în parcursul integrării sale euro-atlantice a fost adoptată de parlamentarii Adunării în ultima zi a lucrărilor, în sesiune plenară.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 4 februarie 2023, 8:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro