Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate în teritoriu
Activitate parlamentară
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Bogdan Olteanu > Discursuri, declaratii si mesaje Versiunea pentru printare

președintelui Camerei Deputaților, domnul Bogdan Olteanu, referitoare la situația moțiunii de cenzură inițiată de grupurile parlamentare ale Partidului Democrat

Președintele Camerei Deputaților, domnul Bogdan Olteanu, a făcut astăzi o declarație de presă referitoare la situația moțiunii de cenzură inițiată de grupurile parlamentare ale PD. Vă prezentăm declarația și răspunsurile la întrebările ziariștilor:
"Am primit din nou din partea Grupurilor parlamentare ale Partidului Democrat textul moțiunii de cenzură. Din păcate, suntem în continuare într-o situație absolut jenantă pentru Parlamentul României. Continuă să nu se întrunească numărul semnăturilor necesare. A fost adăugată semnătura domnului deputat Nati Meir, singura adăugire la textul moțiunii. Între timp, însă, unul dintre semnatari și-a retras semnătura. Am comunicat acest lucru grupurilor parlamentare ale Partidului Democrat solicitându-le să completeze documentul. Vreau să fac totuși un comentariu, cred că suntem într-o situație rușinoasă pentru Parlament, este un semn de neseriozitate din partea semnatarilor moțiunii. Primim hârtii de retragere de semnături, auzim, de asemenea, declarații publice referitoare la semnături care se retrag fie în nume propriu, în numele unor colegi parlamentari. Nu cred că acest lucru ține de respectarea instituției Parlamentului și de respectarea instituției moțiunii de cenzură. De aceea, fac un apel foarte serios la inițiatorii moțiunii care, dacă doresc să depună acea moțiune s-o depună în mod serios, cu semnăturile necesare și cu textul conform prevederilor regulamentare. Mi-aș dori să nu fim pentru a treia oară într-o astfel de situație penibilă.
Întrebare: În afară de dl.Lupoi mai există și alte cereri de retragere a semnăturilor de pe moțiune?
Răspuns: În acest moment am primit la Camera Deputaților o retragere scrisă din partea domnului senator Mihai Lupoi. Restul sunt declarații politice și ca atare nu le voi putea comenta decât atunci când voi primi ceva în scris.
Întrebare: Ați avut timp să vă uitați pe textul moțiunii ?
Răspuns: Am citit moțiunea ieri, propunerea de moțiune, urmează ca în cazul în care ea se dezbate să ne prezentăm și noi părerea. Conținutul moțiunii ține strict de aprecierea, judecata celor care o redactează. Este adevărat că este cea mai scurtă moțiune de cenzură și cea scrisă cel mai rar, are nouă pagini scrise la două rânduri, dar atât probabil că au găsit de spus cei care doresc să o semneze și este dreptul domniilor lor să invoce ceea ce consideră că este relevant.
Întrebare: Dacă vor apărea alte cereri de retragere le veți returna înapoi?
Răspuns: Voi propune și domnului președinte al Senatului Nicolae Văcăroiu ca luni să convocăm Birourile permanente reunite și să tranșăm acolo această situație care este jenantă. Luni va trebui să ne hotărâm dacă avem sau nu moțiune de cenzură, pentru că altfel riscăm să transformăm această procedură într-un circ la care nu vreau să iau parte".
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 18 februarie 2020, 13:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro