Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate în teritoriu
Activitate parlamentară
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Bogdan Olteanu > Discursuri, declaratii si mesaje Versiunea pentru printare

Președintele Camerei Deputaților, domnul Bogdan Olteanu, a adresat un mesaj de condoleanțe Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și Poporului Dreptcredincios român, mesaj pe care vi-l prezentăm integral:

"Am aflat cu profundă durere neașteptata veste a trecerii la cele veșnice a Prea Fericitului Părinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Prea Fericirea Sa a militat întreaga viață pentru valorile creștine, bucurându-se de respectul tuturor cultelor, fiind apreciat nu doar în țară, cât și în străinătate, ca un om al dialogului și al toleranței.
Stă mărturie întâlnirea în România cu Sanctitatea Sa, Papa Ioan Paul al II-lea, primul suveran pontif care a vizitat o țară majoritar ortodoxă, moment plin de speranță în istoria universală a creștinismului.
În numele Camerei Deputaților, cât și al meu personal, mă alătur tuturor celor care în aceste zile îndreaptă un gând pios în memoria celui care și-a închinat întreaga viață păstrării spiritului viu al ortodoxiei românești, Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist.
Bunul Dumnezeu să-l odihnească în lumina Sfinților Săi!"

Bogdan Olteanu,
Președintele Camerei Deputaților

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 20 noiembrie 2019, 16:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro