Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate în teritoriu
Activitate parlamentară
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Bogdan Olteanu > Discursuri, declaratii si mesaje Versiunea pentru printare

la sfârșitul întrevederii cu reprezentanții delegației oficiale din Uruguay, condusă de domnul Rodolfo Nin Novoa, vicepreședintele Republicii Orientale a Uruguayului și Președintele Senatului și Adunării Generale.

Președintele Camerei Deputaților, domnul Bogdan Olteanu, a declarat joi, 18 septembrie 2008, la sfârșitul întrevederii pe care a avut-o cu reprezentanții delegației oficiale din Uruguay, condusă de domnul Rodolfo Nin Novoa, vicepreședintele Republicii Orientale a Uruguayului și Președintele Senatului și Adunării Generale:
"Suntem țări apropiate, țări care au idei și interese comune. Am discutat - în măsură mai aplicată, despre colaborarea dintre Uniunea Europeana și America Latină și i-am asigurat de deschiderea noastră pentru o Uniune Europeana mai puțin protecționistă, mai deschisă către comerțul liber, către libera circulație a capitalurilor, astfel încât schimburile dintre Europa și America Latină să crească. Am discutat și despre dorința noastră, aceea potrivit căreia Tratatul Constituțional European ar trebui să intre, totuși, în vigoare anul viitor, astfel încât să avem o politică europeană comună și Uniunea Europeană să devină un actor politic într-o lume care să redevină multipolară. De asemenea, le-am povestit puțin oaspeților noștri despre sistemul politic românesc, despre România, și am primit același gen de informații despre țara lor".
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 20 noiembrie 2019, 16:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro