Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ioan Sorin Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ioan Sorin Roman (Grupul parlamentar al PSD)

Deputatul PSD Ioan Sorin Roman, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, trage un semnal de alarmă cu privire la deficitul de specialiști din agricultură.

„Deși România are un extraordinar potențial agricol și există o cerere uriașă de specialiști, tinerii români încă evită să se specializeze în acest domeniu. Teama de a deveni țăran, cuvânt care în timp a căpătat un sens peiorativ, îi determină pe cei mai mulți să nu urmeze cursurile școlilor agricole. Efectele acestei mentalități sunt catastrofale pentru agricultura românească. Am ajuns în situația în care doar 3% din fermierii români au la bază o școală agricolă”, a declarat deputatul Ioan Sorin Roman.
Deputatul PSD susține că lipsa mecanizatorilor este o problemă cu care se confruntă aproape toți fermierii din țară.
„Marii fermieri investesc anual milioane de euro în utilaje agricole performante, dar nu au pe cine urca în ele. Așadar, trebuie să fim realiști și să recunoaștem că, dacă dorim ca în România să se facă agricultură modernă, este nevoie să promovăm liceele agricole, să le modernizăm, să nu mai permitem să fie cenușăresele sistemului de educație”, a conchis deputatul PSD de Bihor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 5 februarie 2023, 10:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro