Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ioan Sorin Roman > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ioan Sorin Roman (Grupul parlamentar al PSD)

Deputatul PSD Ioan Sorin Roman, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a propus, în cadrul declarației politice susținute miercuri, 7 noiembrie, modificarea de urgență a Legii cetățeniei române astfel încât indivizi precum Tőkés László, care și-au făcut un obicei din a jigni valorile și simbolurile românești, să-și piardă cetățenia română.

“Europarlamentarul cu dublă cetățenie, română și maghiară, cere anual României să nu mai sărbătorească Ziua Națională la 1 Decembrie deoarece această zi este una de doliu și de durere pentru minoritatea maghiară. Iar acum, în opinia lui Tőkés László, nici data de 12 octombrie nu mai este potrivită pentru a celebra Ziua Oradei deoarece provoacă durere minorității maghiare”, a declarat deputatul Ioan Sorin Roman.
Parlamentarul social-democrat atrage atenția că europarlamentarul Tőkés László calcă în picioare sentimentele românilor, insultă și ponegrește România în Parlamentul European, dovedind astfel că, deși este și cetățean român, este loial doar Ungariei.
„Acest om a trădat România și interesele acestei țări. Iar noi ce am făcut? I-am retras Ordinul Național „Steaua României”. E mult prea puțin. Cred că acum, la 100 de ani de la Marea Unire, a venit momentul ca Parlamentul României să ia atitudine și să modifice Legea cetățeniei astfel încât celor care jignesc simbolurile și valorile românești ori care inițiază activități antiromânești să le fie retrasă automat cetățenia română. Iar primul care trebuie să-și piardă cetățenia este chiar Tőkés László!, a adăugat deputatul PSD de Bihor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 6 februarie 2023, 17:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro