Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Gheorghe-Eugen Nicolăescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Eugen Nicolăescu
PNL nu va permite modificarea Codului Fiscal prin împovărarea celor care aduc plusvaloare economiei românești

PNL face apel atât către Guvern, cât și către Grupurile parlamentare, să evite să promoveze orice inițiative de modificare a fiscalității, în condițiile în care trebuie să asigurăm transparență și predictibilitate legislativă pentru buna funcționare a economiei românești în ansamblu.

Am înțeles că Ministerul Finanțelor Publice a infirmat că ar fi luat în calcul un pachet de măsuri care să creeze poveri fiscale suplimentare, însă solicităm Prim-ministrului Dacian Cioloș să le recomande tuturor miniștrilor să se abțină să inițieze orice alte acte normative care să aibă ca obiect modificarea Codului Fiscal.
În viziunea liberală, este nevoie de responsabilitate, prudență, echilibru și mai ales de consultare publică înaintea oricăror discuții de modificare a Codului Fiscal.
În acest moment, putem doar să constatăm că este vorba doar de o inflamare a spațiului public cu teme electorale de către PSD, teme pentru care nu există temei legal, așa cum este cazul presupuselor modificări aduse Codului fiscal, în sensul creșterii CAS-ului angajatului. PSD, prin personajele aflate încă în puncte cheie la nivelul aparatului administrativ central, creează telenovele fiscale.
Trebuie să fim atenți la activitatea Guvernului în domeniul fiscal și din acest considerent o vom invita pe doamna Anca Dragu în cadrul Orei Guvernului din data de 19 septembrie pentru a prezenta situația exactă a ceea ce se lucrează în domeniul fiscal.
Considerăm că este un gest necugetat și nelegal, ca în această ultimă sesiune parlamentară, să fie promovate de Grupurile parlamentare, contrar prevederilor Tratatului Fiscal, o serie de propuneri de modificare a Codului Fiscal din considerente populiste și cu un vădit caracter electoral.
PNL nu va permite modificarea Codului Fiscal prin împovărarea celor care aduc plusvaloare economiei românești - profesiunile liberale, persoanele fizice autorizate, micii întreprinzători, care au curaj, care au inițiativă, care creează locuri de muncă.
Prin Programul de guvernare PNL propune în continuare reducerea fiscalității pe forța de muncă, dar numai după o evaluare a impactului introducerii Codului Fiscal, orice modificare având în vedere stimularea mediului de afaceri și menținerea echilibrelor macroeconomice pentru a asigura cetățenilor bunăstare și stabilitate.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 27 ianuarie 2020, 21:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro