Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Gheorghe-Eugen Nicolăescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Eugen Nicolăescu
Jobenul cu minciuni al PSD

Liderul deputaților liberali, Eugen Nicolăescu, a susținut joi, 13 octombrie, o conferință de presă în care a solicitat PSD ca votul final de săptămâna viitoare din Camera Deputaților să țină cont de așteptările cetățenilor pentru votarea actelor normative aflate pe ordinea de zi și nu de interesele sale meschine electorale.

În acest sens, este clar că PNL va vota toate actele normative pe care cetățenii le așteaptă, solicitând ca acestea să fie puse pe ordinea de zi de vot final la începutul ședinței. De asemenea, pozițiile politice, cum este votul pe o moțiune, să se afle la sfârșitul ședinței de vot final.
Un alt subiect de actualitate abordat este cel al votului din Senat asupra plagiatelor. ”Votul celor 12 senatori PNL a fost o eroare. Au fost avertizați și atenționați de conducerea partidului în sensul respectării deciziilor politice ale Biroului Politic Național al PNL”. (Decizia BPN a fost de a susține punctul de vedere exprimat de președinte în cererea de reexaminare, respectiv de a vota împotriva raportului comisiei).
PNL a sesizat astăzi Curtea Constituțională asupra legii care modifică OUG 4/2016, pe considerente care țin de nerespectarea bicameralismului: s-au introdus la Senat peste 20 de amendamente care au schimbat complet legea, fără să mai treacă prin Camera Deputaților; supunerea la vot a unei forme înșelătoare nerespectând decizia CCR, adică s-a supus la vot legea, și nu forma reexaminată.
”Colegii în cauză vor iniția, în procedură de urgență, un proiect de lege care să corecteze forma ieșită din Senat”, în sensul înglobării tuturor observațiilor președintelui din cererea de reexaminare.
Orice ar prezenta PSD în oferta electorală se lovește de această întrebare legitimă la care nu au răspuns: ”de ce nu ați făcut până acum ce spuneți că veți face după alegeri, întrucât ați avut și aveți majoritatea parlamentară, deci puterea de a face?”
Faptul că PSD nu are răspuns la această întrebare arată că programul pe care îl prezintă nu este altceva decât o minciună tradițională a PSD în astfel de momente – impostură în culori, alte forme, aceleași culori.
Înainte de a vorbi de viziunea PNL, trebuie subliniat că nu ne aflăm într-o competiție de oferte electorale cu PSD, ”nu participăm la un concurs/ licitație după principiul care dă mai mult, sau mai bine zis care minte mai mult. Nu putem depăși PSD la ipocrizie, populism și minciună, dar și pentru că înțelegem că avem o responsabilitate imensă de a materializa o viziune/ un program care să se dezvolte organic”.
Așadar, PNL nu face ”promisiuni” de campanie electorală, ci prezentăm efectiv ce vom face, dacă românii ne vor da această putere de a face la alegerile din 11 decembrie. Subliniem faptul că toate măsurile propuse de PNL au în spate analize, simulări și modelări care ne-au demonstrat că ele sunt fezabile.
PSD a mai tăiat din minciună. De la 1 milion de locuri de muncă a ajuns la 850 mii de păcăleli. PSD nu spune unde se vor crea aceste locuri de muncă: în sectorul public sau în privat? Răspunsul îl cunoaștem: în niciun caz în sectorul privat! PSD nu a creat niciodată locuri de muncă bine plătite în sectorul privat – acolo unde se produce într-adevăr valoarea adăugată.
Astăzi, la un șomaj de cca. 6%, numărul de șomeri este de cca. 550 mii (INS, iulie 2016). Dacă scădem cele 850 mii locuri de muncă promise de PSD, rezultă o lipsă de forță de muncă de peste 300 mii. Nu prea bat cifrele cu șomajul de 3,5% pe care îl promit în 2020, plus că, mai trebuie să adăugăm faptul că migrația forței de muncă nu stă pe loc, iar cohortele de tineri care intră pe piața muncii devin tot mai mici. O altă minciună, necorelată, a PSD.
Partenerul PNL în crearea de noi locuri de muncă va fi întreprinzătorul român – cel mic și mijlociu, da, cel detestat de PSD și sufocat de acesta cu taxe și impozite.
IMM-urile vor fi baza creșterii economice sustenabile, a locurilor de muncă și a salariilor decente! Ele reprezintă cheia unei creșteri reale a nivelului de trai al românilor!
PNL va crea locuri de muncă în sectorul privat prin: investiții private; investiții publice; investiții străine directe; fiscalitate stimulativă pentru muncă (generalizarea cotei de 16% pentru contribuțiile datorate de angajat/ angajator).
PSD promite ceea ce Guvernul Cioloș a făcut deja din luna august 2016, prin OUG nr. 43/2016. PSD nu suflă o vorbă despre modernizarea spitalelor, despre investiții în infrastructura medicală, despre echipamentele și aparatura necesară pentru un act medical modern, de calitate!
PNL așează pacientul în centrul sistemului sanitar și stopează migrația medicilor prin: dublarea salariilor medicilor, de la 1 iulie 2017; creșterea salariilor asistenților medicali, anual, cu 20%, începând cu 1 iulie 2017; programul “Casa medicului” – construirea a 900 de imobile pentru asistență medicală primară, ambulatoriu, minilaborator analize, farmacie în micile comunități rurale și urbane; construirea a 8 spitale regionale la Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Constanța, Timișoara, Târgu Mureș și sectoarele 3 și 6 din municipiul București; programe naționale eficiente de prevenție și educație pentru sănătate.
PSD anunță că elimină cota unică de impozitare în privința veniturilor din salarii. Acesta este doar primul pas în eliminarea cotei unice de impozitare și asupra altor surse de venit.
Se va stimula ascunderea profiturilor reale, precum și nedeclararea veniturilor salariale mari și se va încuraja economia în zona neagră și gri! Am mai trăit acest experiment negru în perioada de dinainte de anul 2005.
PNL a creat cota unică de 16% și va generaliza cota unică de 16%: 16% impozit pe venituri și profituri (cu excepția profiturilor reinvestite, neimpozitate și a dividendelor, impozitate cu 5%); 16% toate contribuțiile sociale, atât pentru angajat, cât și pentru angajator; 16% TVA din 2019.
PSD ia, nu dă: PSD anunță că va acorda un tichet de vacanță pe an, la valoarea salariului minim pe economie (nu se știe dacă brut sau net). Din anul 2015, prin Legea nr. 173 s-a instituit acordarea către angajați a voucherului de vacanță! Acesta a fost amânat în implementare în sectorul public de cei care au construit bugetul pentru 2016 – adică PSD! Și nu este la valoarea salariului minim, ci în limita a 6 salarii minime brute în plată. Deci PSD i-a pus gând rău voucherului de vacanță!
PNL va stimula turismul intern/național, prin deblocarea prevederilor Legii nr. 173/2015. Este o măsură care aparține PNL și tot PNL o va implementa!
PSD promite un TVA de 18% din anul 2018: PSD a guvernat cu un TVA de 24% de care nu s-a atins! Dacă ar fi vrut să scadă cota standard a TVA, ar fi putut să o facă cât a fost la guvernare.
PNL va duce TVA la 16% din anul 2019: Reducerea TVA la 20%, respectiv 19% - ca urmare a amendamentelor PNL la noul Cod fiscal. Dacă așteptam după PSD și astăzi aveam TVA de 24%. Reducerea este implementată de Guvernul Cioloș!
PSD promite constituirea unui Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții: Sursa de finanțare a acestuia? Bugetul de stat! În condițiile în care PSD propune ca acest fond să fie finanțat cu cca. 50 mld. lei în trei ani și mai propune: cca. 9% din PIB salarii; cca. 9% din PIB pensii; cca. 12% din PIB educație și sănătate; 2% din PIB apărare; venituri bugetare de 32,5%. Nu mai rămâne niciun leu pentru finanțarea acestui fond! Nu se precizează nici ce investiții se finanțează, nici dacă prin acest fond se drenează bani tot către clientela PSD! Cum, când, de ce, unde se va constitui acest fond PSD nu spune. PSD are tradiție în a plagia de la PNL.
PNL va înființa un fond pentru dezvoltare (Fondul Român de Dezvoltare Urban-Rural – 11 mld€ în 4 ani) și o bancă pentru dezvoltare (Banca de Dezvoltare și Investiții a României – capital inițial 200 mil. € - pe principiile BEI) . Banii provin din investiții private, și nu publice!
PSD promite solemn că elimină 102 taxe. Ar fi trebuit să propună eliminarea celor 40 pe care le-a introdus sau majorat cât a fost la guvernare! Prin eliminarea unor taxe, PSD urmărește scopuri ascunse! Subordonarea unor instituții publice, cum ar fi TVR și radioul public. PSD trăiește nostalgia epocii de aur “Năstase” în care sumarul știrilor de la televiziunea și radioul public se făceau în biroul șefului PSD de la Guvern.
În acest moment, televiziunea publică, instituția aflată în incapacitate să asigure plata salariaților săi, instituția publică aflată în cel mai mare impas financiar de după 1989, se pregătește să liciteze pentru exit-poll-uri cu dedicație. Este vorba de 100.000 euro, bani pe care această televiziune publică își permite să-i dirijeze spre proiecte cu finalitate politică manifest. Este posibil ca afacerile de partid, cu bătaie spre această campanie electorală, să primeze asupra necesităților de existență ale angajaților acestei instituții? E posibil ca banii publici să fie astfel risipiți, direcționați politic, astfel încât ”manipularea prin sondaje” să devină națională?!
Politica fiscală la PNL: continuarea relaxării fiscale (generalizarea cotei de 16 %), simplificare fiscală reală, diminuarea costurilor administrative ale politicii fiscale, eliminarea unor taxe parafiscale care să nu perturbe funcționarea unor instituții.
Intenția PSD este de a intra cu picioarele iremediabil în aceste două instituții publice, așa cum corect remarcă specialiști din societatea civilă: ”E ca și cum, pentru prima oară după 1989, Partidul și Guvernul își iau televiziunea și radioul înapoi”.
Nu ne permitem și nu permitem, nu am permis și nu vom permite, încălcarea celui mai important câștig al revoluției din 89, și anume libertatea presei, libertatea cuvântului. Acționăm să păstrăm corecta informare a cetățeanului, obiectivă și neafectată de ingerințele politicului!
PSD vrea să fie magician, cu joben și baghetă, ca și cum România ar merita doar circ!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 28 ianuarie 2020, 6:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro