Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Robert-Ionatan Sighiartău > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Robert Sighiartău (Grup PNL)
Robert Sighiartău (PNL)- agenții economici bun-platnici trebuie stimulați

Deputatul PNL, Robert Sighiartău, consideră că în vremuri de creștere economică trebuie implementate măsuri economice curajoase care să conducă la creșterea competitivității și la consolidarea capitalului autohton, românesc:

„PNL a depus, de la începutul anului și până în prezent, mai multe propuneri legislative liberale, care urmăresc să sprijine economia reală, competitivitatea agenților economici, crearea de locuri de muncă bine plătite și creșterea standardului de viață al populației. Dacă ar fi să grupăm toate aceste măsuri propuse, putem să facem un mic program de guvernare, care nu așteaptă decât voința politică a celorlalte partide politice și, ulterior, adoptarea și implementarea.
Tot în același sens, săptămâna trecută am semnat și depus alături de colegii mei din PNL o inițiativă legislativă care propune stimularea fiscală a contribuabililor, persoane juridice, care-și plătesc obligațiile fiscale înainte de termen. Am pornit de la următoarea realitate: în România, cel corect nu este aproape niciodată răsplătit, chiar dacă în România avem peste 80% agenți economici bun-platnici și doar peste 10% agenți economici care înregsitrează întârzieri la plată. Dacă pentru cei care fac eforturi importante să-și plătească datoriile la termen statul român nu are niciun fel de măsură stimulativă, în schimb pentru cei care înregistrează datorii sau întârzieri la plată, se mai găsesc soluții precum eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale, plata principalului fără penalități și fără dobânzi. Așadar, statul român stimulează mai mult pe cel care nu se conformează, decât pe cel bun-platnic, ceea ce nu este normal! Pentru acest motiv, noi, cei din PNL, am propus ca antreprenorul care în cursul anului își onorează toate obligațiile fiscale înainte de termenul legal, să fie îndreptățit să primească un stimulent fiscal sub forma recuperării între 30% și 50% din impozitul pe profit datorat statului în anul respectiv. Cu acești bani agentul economic, în special IMM-urile, va avea resurse financiare importante ca să poată să se dezvolte, să poată susține investițiile proprii și să poată produce mai mult, mai eficient, mai competitiv. Noi credem că singura soluție prin care România poate deveni puternică economic, competitivă și poate crește sustenabil pe termen lung este să aibă un capital autohton bine consolidat, să aibă un mediu de afaceri dinamic și competitiv și angajați plătiți bine. Noi credem că banii care vor merge în investiții private vor fi cu siguranță mai bine cheltuiți decât ar putea să o facă statul. PNL este și va rămâne atent la probleme reale ale societății și economiei românești și va rămâne singura voce politică responsabilă față de soarta mediului de afaceri și față de stabilitatea economică și socială a țării. PNL nu a promis și nu a propus lucruri de nerealizat, nu a vândut iluzii și va vorbi doar prin fapte responsabile! Aceasta este marea diferență între PNL și adversarii noștri politici.” a declarat deputatul PNL.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 31 iulie 2021, 6:11
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro