Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
ovidiuraetchi.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ovidiu Alexandru Raețchi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ovidiu Raețchi (Grup PNL)
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi: Inițiativa lansării primului post de televiziune unionist la Chișinău, Unirea TV, este lăudabilă

Pe 31 august, de Ziua Limbii Române, la Chișinău, se va lansa primul post de televiziune unionist, Unirea TV, o inițiativă lăudabilă și care trebuie susținută pentru a deveni realitate.

Reiau aici mesajul lui George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, unul dintre cei mai activi și implicați susținători ai unirii României cu Republica Moldova: „A mai rămas puțin până la realizarea acestui proiect atât de important pentru România și Republica Moldova. Prin intermediul proiectului Unirea TV vom ajunge în casele tuturor celor văduviți de informație corectă și obiectivă. Vom echilibra spațiul mediatic dominat de posturi radio și TV din Rusia și canale de televiziune controlate politic. Pentru asta avem nevoie de un ultim sprijin, avem nevoie de implicarea fiecăruia, acum, pentru audiovizualul de mâine".
Conform recensământului din 2014, în Republica Moldova trăiesc 80% etnici români, dar spațiul mediatic este dominat de mass-media în limba rusă. Prin urmare, pentru a asigura un echilibru din perspectiva raportului de forțe între cei care susțin unirea dintre cele două state și cei care nu susțin acest deziderat, consider că înființarea unui post de televiziune unionist este un proiect care se va bucura de succes. Potrivit inițiatorilor acestui demers, Unirea TV își propune să fie un post tv independent și liber al cărui obiectiv principal va fi acela de a susține idea reîntregirii între cele două state.
În calitatea mea de membru al Grupului “Prietenii Unirii”- un grup de senatori și deputați care și-au asumat să implementeze proiecte în favoarea unirii Republicii Moldova cu România, apreciez că lansarea Unirea TV este un proiect care trebuie susținut în egală măsură cu o serie de alte obiective precum dezvoltarea infrastructurii comune, urgentarea interconectării celor două sisteme energetice și sprijinirea companiilor din cele două state.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 20 noiembrie 2019, 18:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro