Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
ovidiuraetchi.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ovidiu Alexandru Raețchi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ovidiu Raețchi (Grup PNL)
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi: Principiile legii privind indemnizațiile de creștere a copiilor au fost susținute de PNL și încurajează natalitatea

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi a afirmat că principiile legii privind indemnizațiile de creștere a copiilor au fost susținute de PNL și că trebuie luate și alte măsuri pentru încurajarea creșterii natalității:

“Atunci când legea privind indemnizațiile de creștere a copiilor a fost modificată, în urmă cu câteva luni, aceasta a avut la bază un principiu liberal: este normal ca un părinte care contribuie mai mult la bugetul de stat să fie răsplătit pe măsură atunci când este cazul. Această lege încurajează semnificativ natalitatea în condițiile în care, potrivit tuturor studiilor realizate pe această temă, nivelul indemnizației de creștere a copilului este un factor important în decizia unui cuplu de a-și întemeia o familie. Nu putem lăsa un caz izolat precum cel prezentat de mass-media, în care o persoană beneficiază de o indemnizație mare, să pună presiune asupra unei legi fundamental utile pe termen mediu și lung pentru demografia României. Cred că trebuie să luăm în continuare măsuri care să încurajeze natalitatea și acest proiect merită să fie tratat cu prioritate de către clasa politică”.
Deputatul Ovidiu Raețchi a punctat că acest proiect legislativ a fost asumat și promovat de către PNL:
“Dincolo de faptul că proiectul legislativ a fost asumat de PNL, care a insistat pentru aplicarea cât mai rapidă a acestuia, trebuie precizat că noua lege conține o serie de prevederi întâlnite la nivel european în acest domeniu. Astfel, dincolo de eliminarea plafonului maxim de 3.400 lei/lună al indemnizației pentru creșterea copilului, precum și acordarea indemnizației până când copilul împlinește vârsta de doi ani, legea prevede și că părintele care își reia activitatea profesională mai devreme va primi un stimulent de inserție în cuantum lunar de 50 la sută din indemnizația minimă stabilită. Mai exact, se majorează, astfel, indemnizațiile mamelor cu salarii mici de la 600 la 1.062 lei. Practic, nu doar că se susțin financiar cuplurile care își doresc să aibă copii, dar se stimulează și întoarcerea mamei în câmpul muncii, atunci când consideră că este momentul oportun”.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 21 noiembrie 2019, 4:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro