Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
ovidiuraetchi.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Ovidiu Alexandru Raețchi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ovidiu Raețchi (Grup PNL)
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi: Parlamentarii trebuie să reziste tentației populismului în an electoral. Fac un apel la moderație

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a făcut un apel la parlamentari de a nu se angaja în proiecte sau promisiuni populiste cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile legislative:

“În an electoral, tentația de a acorda pensii speciale sau de a adopta măsuri financiare populiste și fără calcularea impactului bugetar este mare. Recent, în cadrul Comisiei de Muncă s-a adoptat o propunere legislativă prin care pensiile foștilor membri ai cooperativelor agricole au fost majorate, dar și o serie de alte inițiative au fost adoptate deja sau se află în dezbaterea Parlamentului. Menționez aici acordarea de pensii de serviciu pentru personalul aviatic, cadrele didactice din învățământ, pentru personalul de specialitate al Autorității Electorale Permanente (AEP) sau pentru personalul de pe ambulanțe. De aceea, fac un apel la moderație cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare, în contextul în care consecințele unor eventuale derapaje se vor resimți în buzunarele românilor în anii viitori”.
Raețchi a adăugat că populismul în prag de alegeri niciodată nu a avut efecte pozitive:
“În lipsa unor analize privind impactul bugetar, nu avem de unde să știm dacă aceste majorări sunt sustenabile. Creșterea semnificativă a deficitului bugetar sau tăierea fondurilor de la investiții pentru satisfacerea acestor ambiții populiste în prag de alegeri pot fi două dintre consecințele imediate ale acestor majorări. Dorința unor partide de a câștiga cu orice preț alegerile parlamentare de pe 11 decembrie nu trebuie să aibă vreun efect asupra bugetului de stat pe 2017 sau din anii următori”.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 19 noiembrie 2019, 4:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro