Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2016-present (dep.)
2012-2016 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
ovidiuraetchi.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2012-2016 > Chamber of Deputies > Ovidiu Alexandru Raețchi > Press releases Versiunea pentru printare

Zeci de mii de femei și copii nevinovați sunt victimele atrocităților, torturilor și masacrelor comise în această zonă de la începutul revoluției. Iar printre aceștia sunt și români care au hotărât să nu-și abandoneze familia și comunitatea din care acum fac parte.
Drama acestor oameni este amplificată de lipsa unor decizii politice și poziții ferme care ar putea determină încetarea violențelor.
Ca urmare a violențelor produse în Siria, în vara anului 2012 șefii misiunilor diplomatice siriene din capitalele marilor țări europene, dar și din SUA, Australia, Elveția au fost expulzați. În semn de solidaritate cu statele cu care împărtășim aceleași valori, Ministrul Afacerilor Externe a solicitat președintelui Traian Băsescu declararea ca persona non grata a ambasadorului Siriei la București, E.S. Dl. Walid Othman.
Această măsură venea ca o raliere firească a României la măsurile similare adoptate de toți aliații noștri occidentali ca reacție la atrocitățile comise de regimul Assad asupra populației civile în scopul de a-și conserva puterea.
În mod surprinzător, Președinția României a refuzat această măsura diplomatică de solidaritate cu Occidentul, menținându-l până astăzi în România pe dl. Wahid Othman.
În baza mandatului meu de reprezentare a cetățenilor români din Siria în Parlamentul României - și la solicitarea expresă a celor care au devenit fără voie parte a unei sangeroase revolutii - vă rog, domnilor parlamentari, să vă alăturați unui demers public menit a grăbi expulzarea ambasadorului Siriei la București, E.S. Dl. Walid Othman. A aștepta sfârșitul "comod" al unui mandat diplomatic nu este tot una cu o decizie VALORICA, DE PRINCIPIU, care ne apropie de aliații noștri euro-atlantici.
În acest sens, în urmă cu câteva zile, am adresat și o scrisoare Presedinției României prin care solicitam răspunsuri la o serie de întrebări legitime ridicate de această numeroasă comunitate românească din Siria".

Anexăm scrisoarea adresata Administratiei prezidentiale

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania saturday, 7 december 2019, 1:40
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro