Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Activité parlementaire
2016-present (dep.)
2012-2016 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
ovidiuraetchi.ro
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2012-2016 > Chambre des Députés > Ovidiu Alexandru Raetchi > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Zeci de mii de femei și copii nevinovați sunt victimele atrocităților, torturilor și masacrelor comise în această zonă de la începutul revoluției. Iar printre aceștia sunt și români care au hotărât să nu-și abandoneze familia și comunitatea din care acum fac parte.
Drama acestor oameni este amplificată de lipsa unor decizii politice și poziții ferme care ar putea determină încetarea violențelor.
Ca urmare a violențelor produse în Siria, în vara anului 2012 șefii misiunilor diplomatice siriene din capitalele marilor țări europene, dar și din SUA, Australia, Elveția au fost expulzați. În semn de solidaritate cu statele cu care împărtășim aceleași valori, Ministrul Afacerilor Externe a solicitat președintelui Traian Băsescu declararea ca persona non grata a ambasadorului Siriei la București, E.S. Dl. Walid Othman.
Această măsură venea ca o raliere firească a României la măsurile similare adoptate de toți aliații noștri occidentali ca reacție la atrocitățile comise de regimul Assad asupra populației civile în scopul de a-și conserva puterea.
În mod surprinzător, Președinția României a refuzat această măsura diplomatică de solidaritate cu Occidentul, menținându-l până astăzi în România pe dl. Wahid Othman.
În baza mandatului meu de reprezentare a cetățenilor români din Siria în Parlamentul României - și la solicitarea expresă a celor care au devenit fără voie parte a unei sangeroase revolutii - vă rog, domnilor parlamentari, să vă alăturați unui demers public menit a grăbi expulzarea ambasadorului Siriei la București, E.S. Dl. Walid Othman. A aștepta sfârșitul "comod" al unui mandat diplomatic nu este tot una cu o decizie VALORICA, DE PRINCIPIU, care ne apropie de aliații noștri euro-atlantici.
În acest sens, în urmă cu câteva zile, am adresat și o scrisoare Presedinției României prin care solicitam răspunsuri la o serie de întrebări legitime ridicate de această numeroasă comunitate românească din Siria".

Anexăm scrisoarea adresata Administratiei prezidentiale

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie lundi, 16 décembre 2019, 7:07
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro